Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Italdesign Vulcanus je extrémně luxusní Mercedes-Benz třídy V pro Čínu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Slavné studio Italdesign Giugiaro se odvážně pouští do nových projektů a k těm nejnovějším patří luxusní velké MPV Vulcanus, které je výsledkem spolupráce s čínským partnerem.

Stylistické studio Italdesign Giugiario je od roku 2010 součástí německého koncernu Volkswagen Group, z čehož vyplývá, odkud aktuálně bere většinu svých klientů. Centrum se však nechce spoléhat jen na mateřský koncern, ale hledá zákazníky i mimo něj.

Právě díky tomu došlo na spolupráci mezi studiem Italdesign Giugiaro a čínskou společností Xingchi Automobiles. Tato firma se specializuje na úpravy vozů značek Mercedes-Benz a Volkswagen podle představ jejich majitelů a to s důrazem na maximálně komfortní provedení interiéru.

Vulcanus, jehož návrh je dílem studia Italdesign Giugiaro a provedení pak má na starosti čínská společnosti, má za základ Mercedes-Benz V260L pro čínský trh, což ostatně nijak nezastírá.

Exteriér vozu se dočkal poměrně decentních stylistických úprav. Příď zdobí nově tvarovaný nárazník s výraznými trojúhelníkovými LED světly pro denní svícení. Boky nesou nové chromované ozdobné lišty. Záď je osazena novým nárazníkem a zaujme i spoilerem za zvýšenou střechou.

Zásadní pozornost byla ovšem věnována interiéru a to prostoru pro cestující oddělenému od kabiny řidiče. Právě zde studio Italdesign Giugiaro nechalo naplno rozvinout schopnosti svých designérů a výsledkem je exkluzivní prostor přístupný dvojicí elektricky otevíraných dveří.

Vulcanus v podobě, v níž je nyní prezentován, není jedinou možnou úpravou interiéru velkého MPV, kterou může studio Italdesign Giugiaro spolu se svým čínským partnerem realizovat, ale má demonstrovat jejich schopnosti a možnosti.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)