Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco Daily Blue Power: International Van of the Year 2018

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Rodina modelů Iveco Daily Blue Power získala prestižní titul International Van of the Year 2018.

Titul International Van of the Year je udělován od roku 1992. Mezinárodní porota, složená v letošním roce z motoristických novinářů se specializací na užitková vozidla z 25 evropských zemí, udělila svými hlasy toto prestižní ocenění pro rok 2018 modelům Iveco Daily Blue Power.

Iveco získalo prestižní ocenění poprvé v roce 2000 a podruhé jej pro rok 2015 obdrželo aktuální modelové řada Daily, z níž vycházejí i vozidla s označením Blue Power, která se jím mohou pyšnit pro příští rok.

Porota udělila vozidlům Iveco Daily Blue Power celkem 113 bodů a na druhé pozici skončil modernizovaný Ford Transit Custom, který získal 79 bodů. Třetí místo pak obsadil Volkswagen Caddy TGI a pod stupni vítězů jsou MAN TGE a Renault Kangoo Z.E.33.

Ocenění převzal prezident značky Iveco Pierre Lahutte, v rámci letošního veletrhu Solutrans v Lyonu od předsedy poroty, jímž je Jarlath Sweeney.

Iveco Daily Blue Power je společným označením pro trojici zástupců modelové řady Daily, nabízejících trojici různých řešení pohonu. Každý z nich má přitom nabízet trvalé a efektivní řešení pro městskou přepravu osob a zboží.

Prvním zástupcem této trojice je Iveco Daily Hi-Matic Natural Power, které má být prvním lehkým užitkovým vozidlem na trhu, spojujícím motor spalující stlačený zemní plyn s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Iveco Daily Euro 6 RDE Ready je dalším zástupcem nové rodiny Blue Power a prvním lehkým užitkovým vozidlem, připravovaným podle požadavků na měření skutečných emisích, vstupujících v platnost v roce 2020.

Třetí členem rodiny Blue Power je model Daily Electric, který již svým označením dává jasně najevo, že ke svému pohonu využívá elektrické energie.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)