Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco Daily jako nové po 1 milionu km ujetých v Africe (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Skutečnost, že 25 minibusů Iveco Daily překonalo v náročném africkém provozu již jeden milionu ujetých kilometrů, stojí za vznikem krátkého snímku, oslavujícího zároveň jejich spolehlivost.

Jedním z těchto vozidel je i minibus Iveco Daily, který slouží v pravidelném linkové provozu v Jižní Africe. Zde prakticky každý den začíná je cesta v šest hodin ráno v Soweto. O tři čtvrtě hodiny později do něj na okraji Johannesburgu nastoupí první cestující a minibus s nimi míří do Namibie.

Iveco Daily si během své každodenní cesty musí vedle městských ulic poradit i se skutečnou africkou divočinou a extrémními podmínkami na zdejších silnicích. Za pouhé tři roky najel tento minibus přes jeden milion kilometrů. Podle společnosti Iveco je příběh dalších milionářských Daily v Africe velmi podobný.

Iveco Daily ve své první generaci vstoupilo na trh v roce 1978 a je nabízeno prakticky ve všech částech světa. Důkazem jeho popularity je přes dva miliony prodaných vozů. V současnosti je na trhu již pátá generace, která byla uvedena v roce 2011 a je nabízena v široké paletě verzí od klasické dodávky, přes kabinu s podvozkem pro montáž nástavby až po minibus. Nechybí ani provedení s pohonem všech kol pro provoz v terénu a k dispozici jsou i verze Natural Power na stlačený zemní plyn (CNG).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - 1975ak
19. 3. 2014 10:44
supr reklama
motor z Iveca jsme měli v Renault Trafic a to byl držák,
19. 3. 2014 10:04
Není divu
Ideální teploty pro start motorů, žádná sůl na silnicích, minimální vlhkost, tudíž žádná koroze. Trpí pouze podvozek na dírách. Ovšem to je u nás podobné:-)
Avatar - MichalSVK
19. 3. 2014 07:56
Talianska LIAZ-ka
Tak to klobúk dole keďže ja čo som sa s Ivecami stretol ani jeden nebol v dobrom technickom stave, pravda boli to väčšinou Stralis a Eurostar...