Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar F-Type čeká brzy výrazný facelift, změní se toho opravdu hodně. A jedna věc zamrzí

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Britská automobilka chystá omlazovací proceduru svého sporťáku. Zapracuje na vnějším vzhledu, motorech i kabině.

Automobilka Jaguar představí omlazený F-Type příští rok, už teď ale sítěmi kolují fotografie zamaskovaných prototypů. Byť se stále bavíme o hodně výrazné kamufláži, můžeme už teď vyčíst několik zajímavých inovací.

Proměnou projde například přední kapota i světlomety, které budou podle všeho užší. Jiná je také maska chladiče, zatímco vzadu dostává vůz přepracovaná koncová světla inspirovaná nedávno odhaleným sedanem XE. Hovoříme o první rozsáhlé úpravě vzhledu modelu F-Type od jeho uvedení v roce 2013.

Interiér zatím spatřen nebyl, zdroje blízké automobilce však hovoří o rozsáhlých změnách také tady. Řeč je například o technologiích převzatých z modelů I-Pace a XE, tedy vyspělejším infotainmentu s větší obrazovkou, digitálních budících a ve velkém se prý zapracovalo také na použitých materiálech napříč celou kabinou.

Jaguar Land Rover podle všeho vyškrtne z nabídky přeplňovaný motor V6, který nahradí elektrifikovaný řadový šestiválec vybavený turbem. V nabídce nebudou chybět ani přeplňované čtyřválec a hlavně V8, které do omlazeného F-Typu poputují jen s minimálním množstvím změn.

Otázkou zůstává, zdali v nabídce britského sporťáku vydrží manuální převodovka. Se šestistupňovým manuálem se totiž dnes nabíjel jen a pouze motor V6, zbytek pohonných jednotek dostával standardně osmistupňové samočinné ústrojí. A když k tomu připočteme, že manuál poptává jen zlomek zákazníků, nevidíme jeho budoucnost příliš růžově.

Úplného odhalení nového F-Typu bychom se měli dočkat v příštích měsících, prodeje a doručování zákazníkům jsou naplánovány na úvod roku 2020.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme

24. 5. 2019 06:43
Zase informace napůl a ještě nesmysl navíc...
...z textu vyplývá, že nový R6 Ingenium je přeplňovaný taky turbem jako stávající V6. Ingenium má však twinscroll turbodmychadlo a stávající V6 má kompresor, ne turbo.

Jinak tad jsou obrázky:

http://www.autoexpress.co.uk/…t-spied-pictures