Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar F-Type Coupé v dokumentaci pro patentový úřad

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (23)
Není žádným tajemstvím, že Jaguar připravuje model F-Type i v provedení s pevnou střechou. Jeho podobu mají odhalovat rendery připravené pro patentový úřad.

Rozšíření nabídky karosářských verzí Jaguaru F-Type o kupé je součástí plánů britské automobilky pro blízkou budoucnost. Jeho podoba má podle všech očekávání vycházet stejně jako u roadsteru z konceptu C-X16.

Rendery, které mají znázorňovat sériovou podobu F-Type Coupé, zveřejnil německý Auto Motor und Sport. Kupé na těchto ilustracích se praktický ničím neliší od konceptu představeného na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem v roce 2011. Stejný je dokonce i design kol i provedení vnějších zpětných zrcátek.

Světová premiéra Jaguaru F-Type Coupé se má uskutečnit na letošním podzimním IAA ve Frankfurtu. Techniku samozřejmě převezme od sesterského roadsteru a pod jeho kapotou budou pracovat jeden z tří nabízených motorů, kterými jsou šestiválec o výkonu 250 kW, šestiválec s 280 kW (F-Type S) a osmiválec 364 kW (F-Type V8 S).

Podle neoficiálních informací se má tato paleta pohonných jednotek pro obě karosářské verze Jaguaru F-Type rozšířit o přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec z Land Roveru Freelander s výkonem 177 kW a točivým momentem 340 N.m.

Obě verze F-Typu mají především posílit image značky. Kupé navíc bude jakousi oslavou 50 let od debutu odlehčeného E-Typu Lightweight. Oba vozy spojuje koncepce s motorem vpředu a hliníková karoserie.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (23)
Avatar - Hammunasakra
5. 5. 2013 02:53
Re: Převapivě
Není zač (RÁDO se.. :-)
PS: Také mne to (totiž) "potěšilo" ;-)
4. 5. 2013 17:57
Re: Převapivě
Děkuji, to jsem chtěl přesně slyšet ;-)
Avatar - Hammunasakra
4. 5. 2013 15:06
Re: Převapivě
No jestli jste chtěl slyšet (jen) že je BEZVA jak je reálné coupe F-Type stejné jako prototyp CX-16, tak ... tak to (je také) SENZACE ;-)
4. 5. 2013 14:17
Re: Převapivě
A nemáte dojem, že reagujete na něco úplně jiného?
Avatar - Hammunasakra
3. 5. 2013 21:42
Re: Převapivě
:-)