Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar oslaví 75 let sportovních vozů speciální edicí modelu F-Type

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Generální ředitel společnosti Jaguar Land Rover potvrdil, že model F-Type bude zároveň posledním čistě spalovacím sportovním modelem značky.

Jaguar F-Type dorazil v roce 2013, takže s námi bude příští rok již celou jednu dekádu. Vůz prošel v roce 2020 faceliftem a nutno říci, že i dnes, po téměř 10 letech, je model F-Type velmi atraktivním sporťákem. Při příležitosti oslav 75 let od prvního sportovního modelu britské automobilky (Jaguar XK120) se Jaguar rozhodl připravit speciální edici pro F-Type. Zároveň bylo z úst generálního ředitele automobilky potvrzeno, že F-Type je posledním sportovním modelem se spalovacím motorem. 

Video se připravuje ...

Speciální edice bude sloužit jako další facelift sportovního modelu F-Type. “Blížíme se k roku 2023, což zároveň znamená 75 let sportovních vozů Jaguar a F-Type je posledním sportovním vozem Jaguar se spalovacím motorem. Bude to nádherná oslava historie,” prohlásil generální ředitel Jaguar Land Rover Thierry Bolloré. 

Na detaily ohledně chystaných úprav pro model F-Type je prozatím brzy. Pokud má být speciální edice oslavou spalovacích motorů, dá se očekávat, že bude sportovnímu modelu ponechán 5,0litrový osmiválec, který produkuje 423 kW (575 k) a 700 Nm točivého momentu. Změny se pravděpodobně alespoň decentně dotknou také designu. 

Thierry Bolloré dále zmínil, že Jaguar pracuje na vlastní elektrické platformě, přičemž první testovací kousky by se měly na silnicích objevit již v brzké době. Cílem Jaguaru je na této platformě stavět modely v cenové hladině okolo 2,5 milionu korun. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme