Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar XJ Sport Pack a Speed Pack: Více rychlosti pro největší kočku

Diskuze (18)
Nové balíčky pro Jaguar XJ přiostří vzhled i zvýší maximální rychlost.

Atraktivní příplatkové balíčky slaví u Jaguaru XKR úspěch, a proto automobilka nabídne podobný program u limuzíny XJ. Novinky se jmenují Sport Pack a Speed Pack.

První z nich, Sport Pack, je určen pro všechny nabízené motorizace. Jedná se o vzhledové změny, které mají ale současně jasné poslání – vylepšit aerodynamiku. Hlavním cílem bylo zmenšit vztlak ve vysokých rychlostech, přičemž výsledek se dostavil bez nutnosti zhoršit součinitel aerodynamického odporu (0,29).

Na přídi se nově objevuje malý spoiler ve spodní části nárazníku, tzv. splitter, který pomáhá usměrnit obtékání vzduchu kolem auta. O lepší směřování proudu vzduchu za karoserií se zase stará křidélko přidané na hranu víka zavazadlového prostoru.

Další úpravy zdůrazňují výjimečnost paketu. Jde především o leskle černou mřížku chladiče, červené brzdové třmeny, nové koncovky výfuku a nový design 20palcových kol nazvaný Venom.

Jaguar XKR Speed + Black Pack: Vyšší maximální rychlost a větší individualita

Uvnitř čekají sedadla Performance, která mají zesílené boční vedení. Standardem je kožené čalounění a odvětrávání sedadel. Interiér může být kompletně černý nebo v kombinaci odstínů Jet Black a Ivory, kožené čalounění vždy doplňuje dekor s klavírním lakem a nerezové pedály.

Pro model 5,0 V8 Supercharged bude dostupný také Speed Pack. Kompresorový osmiválec v této konfiguraci dokáže naplno využít aerodynamické úpravy. Omezovač rychlosti se totiž posune z 250 na 280 km/h, což z XJ učiní druhou nejrychlejší limuzínu na trhu – hned po Alpině B7 Biturbo, která umí až 302 km/h.

Tentokrát jsou úpravy minimální. Od běžného provedení se Speed Pack liší přeprogramováním řídící jednotky kvůli posunutí omezovače, rozšíření funkčního rozsahu sledování tlaku v pneumatikách a změny přístrojového štítu, aby mohl patřičné rychlosti zobrazit.

Výkon motoru i délka převodů pro dosažení 280 km/h stačí. Podmínkou pro instalaci paketu Speed je ovšem současné objednání paketu Sport.

Novinky se oficiálně představí na právě probíhajícím autosalonu v Dubaji.

TEST Jaguar XJ 3,0D Premium Luxury – Časy se mění, XJ také

Jaguar XJ: První jízdní dojmy (motory 5,0 V8 a 5,0 V8 Supercharged)

Diskuze (18)
Avatar - Barrichello
14. 11. 2011 09:30
Re: kolik tak muze byt
To nikdo neřeší.... >:D
Avatar - Pekelná Micinka
13. 11. 2011 21:18
Re: škoda, že je ten Jag na fotkách biely,
"Specifické barvy pro auta se týkají až vyšších kategorií.... ...žlutá u lamba, světle modrá u astonu..." 8-s Máš se ještě co učit... BTW to na obrázku je stříbrná. >:D >:D
12. 11. 2011 16:57
Re: škoda, že je ten Jag na fotkách biely,
[odkaz]

;-)
Avatar - Pekelná Micinka
12. 11. 2011 15:39
Re: škoda, že je ten Jag na fotkách biely,
Aston světle modrá?!? WTF!?!
12. 11. 2011 14:40
Re: škoda, že je ten Jag na fotkách biely,
však já to nikomu nevnucuju ,je to můj vkus a můj názor. Mě se prostě černá barva na autech líbí a zase se mi nelíbí bílá.