Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar XK – aprílový facelift

Ladislav Čermák
Diskuze (7)
Přesně na Apríla strhnou prodejci plachty z inovovaných Jaguarů XK, které se ve své kočičí kráse představí již příští týden na autosalonu.

Přesně na Apríla strhnou prodejci plachty z inovovaných Jaguarů XK, které se ve své kočičí kráse představí již příští týden na autosalonu. Žádná významná technická změna se nekoná, všechny modifikace jsou optické, příp. ve prospěch komfortu. Nadále tedy mají kočky z Coventry osmiválcová srdce s atmosférickým (219 kW) a kompresorovým (290 kW) plněním.

Přepracována byla příď – maska s optimalizovaným nárazníkem je nyní opticky čistší, ušlechtilejším dojmem působí i přepracované prahové nástavce a nový zadní nárazník a spoiler. Přeplňovaná verze se odlišuje speciální maskou, větším zadním spoilerem a čtyřmi koncovkami výfuku. Patřičným doplňkem jsou 18 – 20“ kola v novém Euro-designu.

Standardní specifikaci obohatila šestistupňová samočinná převodovka se stabilizačním systémem a nadstandardní výbava byla rozdělena do tří cenově výhodných paketů.

Komfortní paket obsahuje parkovací asistent pro zadní nárazník, vyhřívané čelní sklo a sedačky, dešťový senzor, elektricky polohovatelný volant a samostmívací vnitřní a sklopná vnější zrcátka. Dle provedení stojí 1.500 – 2.000 €.

Sportovní paket je nejrozsáhlejší – hliníkové lemování v interiéru, obložení pravým dřevem, xenonové reflektory a několik různých litých kol. Pro XKR navíc zahrnuje sedačky Recaro, odvrtávané brzdy Brembo a sportovní volant. Cena – 2.500 – 5.400 €.

Tečkou za anglickou pohádkou píše Technologický paket – adaptivní tempomat, navigační systém a kvalitní hi-fi vyjdou dohromady na 4.000 €.

Základní ceny jsou stanoveny na 72.140/81.070 € za XK8 coupé/convertible a 83.170/92.120 € za XKR. Přejeme příjemné zážitky!

Ladislav Čermák
Diskuze (7)