Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak by mohla vypadat Mazda 3 Kombi?

Michal Fokt
Diskuze (49)
Rozšíří nabídku kompaktních kombíků po vzoru své japonské konkurence v Evropě také Mazda? Pokud ano, klidně by mohla vypadat třeba takhle. Byla by nejhezčí?

Není to zase tak dávno, co jsme vám ukázali možnou podobu vozu Mazda 3 Coupe, což je karosářská varianta, která by se klidně mohla do nabídky Mazdy v nižší střední třídě vrátit, byť nejspíš pouze pro americký trh. Nyní je tu ovšem ten samý zdatný počítačový retušér s vizí auta, které by mělo určitě úspěch zejména v Evropě.

Známý hračička Theophilus Chin nyní "navrhl" na bázi zbrusu nového sedanu Mazda3 "postavené" kombi. Jak už to u jeho projektů bývá, auto vypadá, že by mohlo hned sjíždět z výrobní linky, Chin se drží při zdi a z původní fotografie sedanu ponechal téměř beze změny celou zadní partii, pouze změnil víko kufru v páté dveře. Ty ovšem nepoužil z pětidveřáku, mají jiný střešní spoiler i usedlejší řešení spodní části okna.

Pokud jde o bok a spodní linii oken, její tvar se díky vlně na karoserii přímo nabízel a je tedy velmi pravděpodobné, že by sama Mazda auto navrhla právě takhle, možná pouze s lehkými rozdíly v řešení zakončení bočního prosklení. Líbil by se vám tenhle kombík? Nebo byste dali přednost spíše dynamickým tvarům Hondy Civic Tourer, popřípadě usedlejší Toyotě Auris Touring Sports? Myslíte si, že by ho Mazda měla vyrábět?

Michal Fokt
Diskuze (49)
30. 8. 2013 10:55
Re: Naše milá škodověnka.
Tak o tom přesvědčený nejsem. Třeba mamce se na corolle pokazila brzda (jinak japonec fungoval dobře :-) ) a opravář (neautorizovaný) nemohl přijít na to, proč to nefunguje. Pomohl mu až prodavač nahr. dílů, který si vzpoměl na nějakou součástku. U fabie by se jí to myslím nestalo. Ale toto pravda asi při výběru auta nebude až tak pádný důvod (pouze je dobré vyhnout se nějakým zbastleným exotům - nerozšířeným nekvalitním značkám).
Avatar - Emel
30. 8. 2013 09:44
Re: MAZDA SNŮ
Není to jen důvěra, Japonci mají národní hrdost, která zasahuje až do rasismu a xenofobie... navíc tam jsou auta (a zejména ta domácí) velmi levná a platy vysoké.
Avatar - Emel
30. 8. 2013 09:15
Re: MAZDA SNŮ
Ale jo, já jsem pro přiměřenou míru národní hrdosti všema deseti, i když Japonsko je poněkud druhý extrém. Jen mi přijde divné, když ta hrdost pramení z toho, že někdo nekupuje moje zboží.
30. 8. 2013 08:10
Re: Nevypadá to zrovna dobře
A tady ty šílené boční "nepotkávající se" prolisy se ti líbí? >:D 8-s
30. 8. 2013 00:12
Re: Naše milá škodověnka.
Ty ceny a problémy pod kobercem jdou napříč portfoliem. Znalého automechanika ? V dnešní době, mechanik = vyměňovač. Napíchneš na počítač a vyměníš vadný díl. Problém bývá občas v elektronice, ale to neřeší automechanik, ale IT zázemí značky. Doba kdy se lojza ,,co dělá škodofky,, bál sáhnout na mazdu je dávno pryč.