Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak správně umístit kameru za okno? Poradíme!

Petr Slováček
Diskuze (1)

Řada motoristů našla pod vánočním stromečkem autokameru a teď řeší, jak ji nainstalovat do vozu. Nic těžkého na tom není a není třeba se bát sáhnout ani za čalounění interiéru.

Pokud se stane dopravní nehoda, můžete pro svou obhajobu předložit jakýkoliv důkaz, pokud nebyl pořízen v rozporu se zákony. To je důvod, proč si motoristé stále častěji pořizují palubní kamery. A přestože soud nemusí důkazy přijmout, policie často u sporných nehod veřejnost vybízí, aby jí poskytla záběry z palubních kamer. Už to pomohlo v řadě případů.

Jenže současně to neznamená, že můžete záznamy cizího jednání jen tak zveřejňovat na síti. Problémem je evropská legislativa GDPR.

Video se připravuje ...

Stejně, přesto jinak

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů GDPR (obsahuje třeba právo být z digitálních záznamů vymazán a zapomenut) platí sice ve všech členských zemích, ale reálně k němu přistupují odlišně. A z toho plyne zmatek – za nejostřejší se chápou pravidla v Portugalsku, Lucembursku nebo Švýcarsku, kde prakticky nesmíte kameru za oknem použít.

Pouze pro soukromé použití jsou záznamová zařízení bez výhrad tolerována v Bosně a Hercegovině, Dánsku, Francii, Velké Británii, Itálii, na Maltě, v Nizozemsku, Norsku, Švédsku, Srbsku nebo Španělsku.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Petr Slováček
Diskuze (1)

Doporučujeme