Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaké vybrat BMW 5 (E60)? Martin Vaculík radí, kterým motorům se obloukem vyhnout

redakce AUTO.CZ
Diskuze (52)

Padlo vám do oka pětkové BMW generace E60? Uvažujete-li o jeho pořízení, určitě se vám bude hodit nové video experta Martina Vaculíka.

Specialista Světa motorů se v nejnovějším díle Otázek a odpovědí věnuje BMW řady 5 generace E60. Toto automobilové dílo stvořil Chris Bangle a není žádným tajemstvím, že svého času bylo přijato poněkud rozpačitě. Dnes však patří mezi vyhledávané ojetiny, což ostatně dokazují i množící se dotazy ve schránce Martina Vaculíka.

A tak se o pětkovém BMW z let 2003 až 2010 podrobně rozpovídal a potenciálním zákazníkům radí, které motorizace jim budou ještě dlouho sloužit, a kterým je naopak lepší se obloukem vyhnout. Pokud vás videa Martina Vaculíka baví a chcete vidět i zákulisí jejich příprav, nezapomeňte nás sledovat na instagramovém profilu @auto.cz.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (52)

Doporučujeme

23. 7. 2021 12:32
Re: Lze vůbec E60 doporučovat?
Já bych řekl, že lze. S tím poklesem kvality to není tak hrozné, v některých aspektech jsou na tom tyhle auta dokonce lépe než předchozí generace, např. taková antikorozní ochrana. Provozuji E61 přes 3 roky a to auto je celkem nezmar, pokud ho netrápí některá z chronických nemocí. S opravami to je složitější, ale na druhou stranu žádný extrém. Bohužel tyhle auta zabíjí jejich technická složitost, to je jeden z důvodů proč se tvrdí, že ty auta nejsou tolik kvalitní. Zkrátka je tam mnohem více potencionálních kazítek, pokud se tomu člověk snaží alespoň nějak předcházet, tak téměř nehrozí, že by to auto zradilo.
Avatar - rohYpnol
20. 7. 2021 11:55
Re: To nedávám…
Ano, má kus pravdy v tom že ráčkuje. Tím ta "pravda" končí.

Vaculík není žádný novinář, moderátor, hlasatel. Je to odborník na auta. I když občas více teoretik než praktik. Ale pořád odborník. Takže jeho vada řeči je asi tak významná jak piha na pr*deli :-!

Mimochodem, vada řeči je 1000000x menší hendikep než vada myšlení :-!
Avatar - rohYpnol
20. 7. 2021 11:39
Lze vůbec E60 doporučovat?
Odhlédnu od možnosti, že se podaří najít někde v garáži zachovalý kousek v supr stavu.

Když ale vezmu obecnou průměrnou péči - lze vůbec E60 ještě doporučovat? U trojky je známo, že tahle časově odpovídající generace (E90) šla kvalitativně dost strmě dolů. Pětka podle mě šla ruku v ruce.

Navíc opravitelnost? Některé díly jsou lepené... Neříkám, že nelze opravit, ale umí to někdo z garážníků u nás vůbec?
Avatar - rohYpnol
20. 7. 2021 11:32
Pravidelný výsledek
Vlastně je to smutné, ale vesměs rady vedou k pravidelně se opakujícímu výsledku - čím starší tím lepší.

Vážně tedy pokrok v automobilismu tlačený nesmyslnou ekopolitikou EU a ekonomickými zájmy automobilek znamená pokrok, který něco přináší majiteli?

A to už vůbec nechci vytahovat EV mobilitu, která vede k tak složitým autům, že jejich ekonomická životnost bude strmá jak Hahnenkamm... :-!

P.S. Těším se, až tu nějaký chytrák přijde s tím, že EV auta jsou mnohem jednodušší... :D :D :D
Avatar - rohYpnol
20. 7. 2021 11:28
Re: No, takže prostě pořád platí to samé:
Motor vydrží, kastle shnije... Výhra? Nevím..