Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

James May si koupil nové auto. A ví, že spoustu lidí zklame

Jan Zajíc
Diskuze (8)

James May se pochlubil novým autem. A jeho výběr je poměrně překvapivý, což ostatně připouští i samotný britský moderátor.

May svůj nový vůz fanouškům ukázal ve videu pro web DriveTribe, který spoluvlastní s kolegy Clarskonem a Hammondem. Představení přitom pojal poměrně vtipně, když auto zabalil do červené plachty s logem Ferrari a imitoval způsob, jakým taková videa dělají současní "youtubeři".

Po sejmutí plachty se pak ukázala modrá Tesla Model S. V tu chvíli May připouští, že je mu jasné, že řadu lidí jeho výběr zklamal. A pouští se do vysvětlování.

Elektrické auto si prý nekoupil kvůli ekologii, protože ví, že většina elektřiny vzniká spalováním uhlí. Zelená stránka ho tedy až tak nezajímá. Zajímá ho hlavně budoucnost automobilové dopravy.

Podle Maye je elektrický pohon budoucností a on chce být součástí nových pořádků už nyní. I když podle svých slov netuší, jestli jsou budoucností baterie nebo palivové články, elektřina každopádně bude hrát hlavní roli.

Moderátor si také myslí, že nástup elektřiny může pomoci vozům se spalovacím motorem, které jsou dnes často vnímány jako zlo, jež je nutné vymýtit. Když však bude většina lidí řídit elektromobil, auta se spalovacím motorem se dostanou na okraj zájmu a nikdo už nebude požadovat jejich zákaz. Pro nadšence tu tedy klasické vozy zůstanou.

I May se mezi takové nadšence pořád počítá, koupě Tesly na tom prý nic nemění. Sám ostatně už několik let řídí BMW i3, přesto si nedávno koupil Alpine A110, vlastní třeba také Ferrari či zajímavou sbírku motocyklů.

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
5. 11. 2019 11:48
Re: USA je zem, kde dostavaji rozum
Se picnu = teď sem odeslal docela dlouhej příspěvek = a ZMIZEL :no: :-(
Fakt DÍKY za tuhle nepřehlednou nekvalitní diskuzní platformu

No tak znova: Evropa rozhodně NESTOJÍ na automobilovym průmyslu! Z ca 100 mio aut co ročně vychrlíme se tu vyrobí ani ne čtvrtina! Pro představu jen v Číně třetina a narozdíl od Evropy se očekává další růst. A v Asii neni jen Čína ale i velmi aktivní Jižní Korea a Japonsko. Ostudou je Rusko = i my v maličkym Česku vyrobíme víc aut = než největší země světa :yes: :-)

Problematika fakt je širší = proto se Evropa snaží přejít na něco co na popojetí na nákup nebo do práce nepotřebuje ropu. Protože tu POTŘEBUJEME a NEMÁME jí = a tu menší polovinu co jí spotřebujeme na to popojetí na nákup, prostě už umíme nahradit. Neni problém pár třeba Ferrari se spalovacim motorem, těch zbylejch 99% může jezdit na vodík elektřinu = prostě NE na ropu

Nejsem si jistej co myslíš tim "návrat do normálu bude těžší"

Pozvolnej přechod = je v tomhle případě = naprosto nereálnej. I ten státy podporovanej jak sme tu tuhle probírali = je na desítky let. Vyšlo nám že do 30ti let = se to nestihne. 30-40 let S PODPOROU států
Avatar - Zetti
5. 11. 2019 10:45
Re: USA je zem, kde dostavaji rozum
Evropa stoji a muze padnout na automobilovym prumyslu a ten zacina mit ted starosti. 80% zakazniku nechce elektricky auta a nechce aby to ze svych penez elektromobilistum platil. Takze problematika je ponekud sirsi. Ted jsou jen signaly a cim se pozdeji vzpamatujeme, tim navrat do normalu bude tezsi.
At se vyrabeji hybridy a elektromobily, me to neva, ale ten narust musi byt nenasilny a pozvolny
Avatar - Hammunasakra
5. 11. 2019 09:58
Re: USA je zem, kde dostavaji rozum
Nás čeká bída?

Bída to byla na konci socialismu = stát na tom byl jako Škodovka. Sice se stály fronty https://www.idnes.cz/…erec-zpravy_jape ale firma měla miliardovou půjčku a nebyla schopná splácet = měla stovky milionů po splatnosti

Teď už ekonomika a platy a majetky 30 let rostou. Že nám pomalu končí takový to období = růstu z principu, tim myslim že sme byli tak pozadu tak zaostalí že růst prostě bejt MUSEL a začneme bejt normální chudší zem = tak to jo vo tom žádná

No a Trumpovy úspory sou asi spíš typu = TEĎ ušetřim a platit to bude až někdo časem, ale to už já tu nebudu. To neni zrovna výhra = tyhle ekonomický POPULISTICKÝ odklady v čase fungujou = jen s problémem že se to časem STEJNĚ zaplatit většinou musí a blbý je že to vyjde nakonec DRÁŽ
Avatar - Zetti
5. 11. 2019 09:47
Re: USA je zem, kde dostavaji rozum
abysme tam jednou zy ty bidy co nas ceka neemigrovali
Avatar - Hammunasakra
5. 11. 2019 09:01
Re: USA je zem, kde dostavaji rozum
Jj celej svět = to je prostě Trump = jen sou docela dost ROZDÍLY v chápání CO je to ten rozum :-!

Tohle je prostě Trump = určtitě tim ale dočasně na chvíli docela ušetří prachy ;-)