Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Japonský tuner dal Toyotě Probox podobu Defenderu a pojmenoval ji Tfender

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Japonský úpravce ESB Style přišel s velmi zajímavou úpravu Toyoty Probox, která má nyní vypadat jako Land Rover Defender.

Model Probox možná není evropským zákazníkům známý, nicméně na vybraných trzích působí již od roku 2002, s aktuální generací od roku 2014. Toyota Probox je levnou možností pracanta, který si na nic nehraje. Tvary uvnitř i venku jsou tak jednoduché, jak si dokážete u užitkového modelu představit. 

Japonští tuneři ESB Style dostali vskutku zajímavý, až zvláštní nápad. Obyčejné Toyotě Probox dali tvář Land Roveru Defender! Upravený model, který dostal symbolicky název Tfender, se ukáže na autosalonu v Tokiu, ten se koná v rozmezí 13. až 15. ledna 2023.

ESB Style prozatím odhalili render, který ukazuje, jak moc se Tfender podobá Defenderu. Po vzoru populární britské ikony dostává Tfender nový přední nárazník, místo loga Toyota na přední masce se zde objevuje název Tfender. 

Jak jsme již zmínili, Toyota Probox patří mezi nejlevnější automobily, takže logicky nenabízí LED světlomety. Tuneři přední halogenová světla upravili tak, aby alespoň jako LED světlomety vypadaly. 

C sloupek je nově vyveden v barvě karoserie stejně jako u Defenderu. Nastavitelný podvozek lze zvýšit o 30 nebo 40 mm. Inspirace je zřetelná také u bíle lakovaných litých kol CLS TC01. Zadní část vozu tuner neodhalil, zmiňuje však nový zadní nárazník a nový design zadních svítilen. Kromě renderu byla zveřejněna fotka maskovaného modelu v reálu, ovšem jenom zepředu.

Body kit s názvem CLS Fox je kompatibilní se všemi dostupnými verzemi modelu Probox. 

Video se připravuje ...

Pokud budete chtít Tfender v plné palbě, což znamená přední i zadní nárazník, kryty světlometů, novou kapotu, potahy sedadel, loketní opěrku a nastavitelný podvozek, vyjde vás úprava na 326.000 jenů (55.000 korun). 

Toyota Probox nebude jediným vozem, který bude “defenderován”, japonský tuner chystá obdobnou úpravu pro model Honda N-Van, která bude dostupná od února příštího roku. 

Doporučujeme

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme