Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je libo unikátní Aston Martin Vanquish Zagato Volante? Je na prodej v Čechách!

David Bureš
Diskuze (0)
Aston Martin Vanquish Zagato Volante vznikl pouze v 99 exemplářích. Jeden z nich, v červeném laku, je nyní na prodej u pražského prodejce supersportů.

Spolupráce mezi britskou automobilkou Aston Martin a italskou karosárnou Zagato je dlouhá a rozsáhlá, odstartovala již v šedesátých letech a s různými přestávkami pokračuje dodnes. Její součástí je i limitovaná edice Aston Martin Vanquish Zagato Volante představená v roce 2016. Jeden z pouhých 99 postavených kusů je dnes na prodej. V Čechách!

Prodává ho společnost AP Corse zabývající se prodejem a servisováním superaut, která sídlí v pražských Dolních Měcholupech. Automobil nabízí třeba prostřednictvím inzertního serveru Mobile.de, a to s cenou 1.208.790 eur, což v přepočtu odpovídá cenovce 30.727.442 korun.

To rozhodně není málo, jenže za tuto částku dostanete sběratelsky cenný automobil, který je navíc opravdu krásný. Postavený je na základech modelu Vanquish Volante, proti němuž se liší přepracovanou karoserií, na níž úzce spolupracovaly týmy Aston Martinu a Zagata.

Změny se dotkly předních i zadních partií, přičemž navázaly na o pár měsíců dříve představené kupé. Vpředu je širší maska s charakteristickým tvarem pro vozy Aston Martin, avšak doplněná o diodová světla, koncová světla se zase inspirovala u modelu Vulcan.

O pohon se stará z Vanquishe dobře známý vidlicový dvanáctiválec o objemu 5,94 litru, který je v tomto případě naladěn na 444 kW. Tato síla mu umožňuje zrychlit z 0-96 km/h za 3,7 sekundy.

V Praze prodávaný kousek je lakován červenou metalízou, s níž ladí i červené kožené čalounění uvnitř. Doplněné je však o karbonový dekor a černé prvky, které zdobí písmena Z odkazující na firmu Zagato. Výbava pak zahrnuje bi-xenonová světla, dvouzónovou klimatizaci, elektricky ovládané víko kufru, navigaci nebo adaptivní podvozek.

Že se jedná spíše o investiční záležitost než auto na ježdění, dokazuje vedle ceny také fakt, že současný majitel s tímto Vanquishem Zagato Volante ujel pouhých 10 kilometrů. Je tak v podstatě nový. Tak co, neláká vás tenhle krásný kabriolet před nadcházející letní sezonou? A jestli ne, připomeňme, že se stejným designem vznikl také unikátní shooting brake a speedster. Třeba budou také někde na prodej...

David Bureš
Diskuze (0)