Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jedno z nejluxusnějších SUV v Česku je speciální BMW, co není BMW

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Novou luxusní Alpinu XB7 si už můžete koupit i v Česku. Zrovna teď je ve skladových zásobách pražského prodejce charakteristicky modré rychlé SUV, za jaké zaplatíte hned několik milionů. A každá koruna z nich za to bude stát.

Zdrcující síla supersportů, luxus vrcholných limuzín a tělo populárních velkých SUV. Během loňského podzimu se nám představila vylepšená vlajková Alpina XB7, která zakládá na faceliftovaném SUV BMW X7. A koupit si ji můžete i v Česku. Největší Alpina všech dob má současně ještě větší cenovku. Doslova vás posadí na zadek! U luxusního zboží se však za exkluzivitu platí, a ne málo.

Jedno z největších, nejluxusnějších a nejdražších SUV na českém trhu u nás prodává společnost Invelt, autorizovaný prodejce BMW a Alpina. V dnešních dnech se ve skladových zásobách pražského prodejce objevila zbrusu nová charakteristicky modrá Alpina na ikonických kolech, jaká stále čeká na svého prvního majitele. Během svého kratičkého života zatím najela pouhých 58 kilometrů.

Velká Alpina XB7 má elegantní černou specifikaci luxusního interiéru s dekorativním lesklým karbonem. Jedna z nejmodernějších Alpin dneška už má aktuální „bavoráckou“ architekturu interiérů kombinující digitální přístrojový štít s obrazovkou infotainmentu iDrive 8. České zastoupení navíc připomíná, že XB7 umí být i praktická pro rodiny. Prodává se ve variantách se šesti nebo sedmi místy k sezení.

Srdcem Alpiny XB7 je přeplňovaný mild-hybridní benzinový 4,4litrový V8 o 457 kW (621 koních) a brutálních 800 newtonmetrech! Ten je spojen s osmistupňovým automatem od ZF a pohonem všech kol xDrive s elektronickou uzávěrkou zadního diferenciálu. A zatímco standardní nejsilnější BMW X7 M60i xDrive jezdí „pouze“ 250 km/h, silnější Alpina XB7 umí pelášit až 290 km/h. Akcelerace z 0 na 100 km/h ji trvá 4,2 sekundy.

Video se připravuje ...

Jakou cenu za osmiválcové monstrum z Buchloe zaplatíte? Český prodejce si za skladovou modrou Alpinu XB7 žádá nemalých 5.072.397 Kč. Je to přibližně stejně peněz jako za nové plug-in hybridní BMW XM Label Red, ale od Alpiny dostanete výrazně praktičtější a povedenější luxusní SUV.

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Doporučujeme

7. 8. 2023 11:52
Re: skladovka
Navíc letos jich je zaregistrovaných 'už' 5. :D
https://portal.sda-cia.cz/stat.php?n
Avatar - lyon667
6. 8. 2023 11:21
skladovka
Co myslíte tím "si už můžete koupit i v Česku"? V Inveltu měli skladovou XB7 nejmíň před dvěma lety, tehdy samozřejmě předface.