Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Grand Cherokee model 2008: lehoučký facelift velkého Čerokéze

Michal Otruba
Diskuze (3)
Jeep představí na New York Auto Show 2007 inovace pro svůj velmi důležitý model: Grand Cherokee.

Lehoučký facelift exteriéru odhalí pouze pozorní příznivci této značky. Přední mřížka chladiče, která zachovává tradiční prvek modelu Cherokee, je protažená směrem dolů, světlomety se zakulatily i ve spodní části a mlhovky se kvůli lepší účinnosti posunuly ještě níže. Mírné úpravě neušly ani zadní svítilny.

Zájemci se mohou těšit na možnost výběru z pěti pohonných jednotek. Absolutní novinkou pod kapotou je zcela nový osmiválec 4,7 V8 produkující výkon 217 kW (291 koní) a kroutící moment 437 Nm. To jsou vyšší parametry (výkon +24 %, kroutící moment + 6%) než měl starý osmiválec stejného objemu. Nový motor je navíc dosahuje při menší spotřebě paliva. Navíc je uzpůsoben také na spalování bioetanolového paliva E85. V nabídce jsou dále šestiválec 3,7 V6, osmiválec 5,7 HEMI V8 a vrcholem je pak osmiválec 6,1 HEMI V8 v modelu SRT-8. Jediným zástupcem turbodieselů je šestiválec common-rail o objemu 3,0 l.

Podle informací výrobce by měl mírnou úpravou projít také interiér, ale zatím nejsou k dispozici žádné fotografie. V nabídce by se měl objevit například 20 GB harddisk se zábavním systémem MyGIG nebo výklopné obrazovky nového systému Sirius.

Michal Otruba
Diskuze (3)