Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Wrangler od Moparu: Americký offroad do těch nejtěžších podmínek

David Bureš
Diskuze (4)
Divize Mopar nabízí různé příslušenství pro vozy koncernu FCA. Je libo terénní doplňky pro modely Jeep?

Vozy americké značky Jeep bývají opravdu skvělé v terénu, některým zákazníkům ale schopnosti standardních modelů této značky nestačí. Proto Jeep na autosalonu v Dubaji představuje hned trio aut, jejichž terénní schopnosti byly dále vylepšeny. Dva z nich jsou postaveny na bázi terénního mistra, modelu Wrangler.

Na úpravách vozů spolupracovala divize Mopar, která má v koncernu Fiat Chrysler Automobiles na starosti příslušenství. Ta dokáže nejen nabídnout různé polepy pro městská vozítka Fiatu, ale také speciální techniku do terénu pro modely Jeep.

Prvním z nich je čtyřdveřový Wrangler Sahara Sun Runner, který dostal dvě tažná oka v přídi a zvýšený podvozek. Karoserie vozu je pak lakována matnou žlutou barvou, se kterou kontrastují černá 17palcová kola se žlutým lemem.

Dvoudveřový Wrangler Dark Side už tak nezáří, na straně Temna ale také úplně není. Jeho karoserie je bílá, doplněná o černé detaily. Vůz kvůli utužení terénních schopností dostal do vínku speciální offroadové nárazníky, 37palcová kola do terénu nebo světelnou rampu. Úpravou prošla také kabina.

Na dubajském autosalonu se prezentuje také Cherokee KrawLer, jehož jsme měli možnost vidět už ve Frankfurtu. Také tento model byl navržen tak, aby si i v těžkém terénu poradil s těmi nejnáročnějšími překážkami. Kvůli tomu má speciální zavěšení a obouvá terénní pneumatiky Goodrich. Blatníky jsou pro drsnější vzhled širší, nové jsou také prahy.

S terénními schopnostmi ladí matně zelená barva karoserie inspirovaná armádními vozidly. Zelený odstín se objevuje také uvnitř.

O pohon Cherokee KrawLer se stará 3,2litrový šestiválec Pentastar o výkonu 200 kW. Motor spolupracuje s devítistupňovým automatem, ve výbavě mu nechybí ani pohon všech kol s redukcí a uzamykatelným diferenciálem na zadní nápravě.

David Bureš
Diskuze (4)
14. 11. 2015 14:37
Re: Nejtěžší podmínky
fakt jo? to si měl štěstí, je pravda, že nežiju v Praze takže třeba tam to bude asi častejší jev. A taky to mohla být třeba opravdická offroudačka >:-[]
12. 11. 2015 19:17
Re: Nejtěžší podmínky
Pár sem jich už ve Wrangleru potkal ;-)
12. 11. 2015 16:56
Re: Nejtěžší podmínky
myslím, že s takovým autem moc blondýnek nejezdí :yes:

takže nejtěžší podmínka? mokrá louka možná les >:-[]
Avatar - MadPete
12. 11. 2015 12:49
Nejtěžší podmínky
Vidím je úplně živě- zákaz vjezdu u školky, lamy co se rozhodli parkovat u stejného supermarketu a kafe vylité do rozkroku když po žluté zcela bez varování padla červená. Na takové výzvy jedině s pořádným vofroudem.