Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Wrangler opět nabízí poloviční dveře s plastovými skly na zip

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Ikonický offroad se dočkal nového balíčku příslušenství s označením Dual-Door, který přináší ikonické „poloviční“ dveře.

Nový balíček příslušenství Dual-Door, který je dostupný pro dvoudveřové i čtyřdveřové modely Jeep Wrangler v provedení Sport, Sahara, Rubicon, Rubicon 392 s motorem V8 a plug-in hybridní model 4xe, přináší doplněk, jaký u jiné automobilky jen tak nenajdete. K autu totiž dostanete 2 sady dveří, přičemž ta druhá je poloviční.

Kromě tradičních dveří totiž zákazníci dostanou také tzv. „poloviční dveře“, které mají sníženou boční linku a zcela postrádají rám a prosklení. Výměna dveří by přitom měla být otázkou chvilku – obě sady dveří totiž mají stejný systém upevnění na panty a nechybí ani natažená elektrika pro nastavení zrcátek a centrální zamykání (jakkoliv trošku pozbývá smyslu).

Kdo by totiž chtěl vůz s polovičními dveřmi uzavřít, bude muset připevnit horní část, vybavenou skly na zip. Horní část dveří je standardně vinylová a ladí ke standardní plátěné střeše, zákazníci si však mohou připlatit i za prémiovou akrylovou horní část dveří, která ladí s dražší verzí soft-topu.

Výbava Dual-Door přijde standardně na 2.350 dolarů (50.600 Kč) pro dvoudveřový Wrangler a 3.995 dolarů (86.000 Kč) pro pětidveřový model. Kdo by ale zatoužil po prémiové verzi s akrylovou vrchní částí dveří, bude muset připlácet 2.550, respektive 4.395 dolarů (54.900 – 94.600 Kč) u pětidveřového modelu. Z dealerství si přitom zákazníci vůz odvezou s klasickými dveřmi, zatímco polovičně dveře budou uložené v kufru.

Video se připravuje ...

A proč vlastně chtít polovičně dveře? Důvodů je hned několik. Pro někoho může jít pouze o stylovou záležitost, díky které nový Wrangler lépe ladí se staršími generacemi a nabízí ještě otevřenější prostor. Kdo si je navíc pořídí v kombinaci s modelem Rubicon 392, bude si moci užívat ještě výraznější zvuk osmiválce pod kapotou.

Jeep ale dodává, že poloviční dveře mohou mít i praktický význam. Ve srovnání s tradičními dveřmi totiž nabízí lepší výhled na kola, což řidiči ocení především v náročnějším terénu. A komu by to nestačilo, může si od Moparu objednat sadu zrcátek na blatníky (za cca 295 dolarů/cca 6.400 Kč) a s Wranglerem se pak bez obav prohánět i zcela bez dveří.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme