Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jiří Křenek: Nejlepší fotografie roku 2014, díl 1.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Také v letošním roce jsme pro vás připravili rozsáhlé galerie fotografií Jiřího Křenka. V úvodu se podíváme na průběh letošní sezóny Formule 1.

Nebudeme daleko od pravdy s tvrzením, že Jiří Křenek (40) patří k nejuznávanějším fotografům z Česka. Jeho um, cit a lásku k řemeslu vám přinášejí časopisy našeho vydavatelství již celé roky, a čas od času vám umožníme nahlédnout také my, Auto.cz. Stejně jako v loňském roce proto postupně zveřejníme trojici rozsáhlých galerií, přičemž dnes se zaměříme na letošní průběh Formule 1.

Jiří Křenek je jediným občanem České republiky, který má udělenou akreditaci k fotografování závodů Formule 1. V letošním roce se zúčastnil většiny podniků jako oficiální fotograf vítězného týmu F1 Mercedes AMG Petronas. Absolvoval Střední odborné fotografické učiliště v Praze, Institut tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě.

Roky Křenkových studií rozhodně nepřišly vniveč, což dokládá řada vážených ocenění - mimo jiné dvě první místa v soutěži Czech Press Photo v letech 2000 a 2002, grant pražského primátora (2001), hlavní cenu Talentinum (2001), první cenu za nejlepší výtvarnou fotografii motoristického sportu v Paříži (2004) nebo Cenu Jaromíra Funkeho za druhé místo v soutěži o nejlepšího českého fotografa do 35 let (2004).

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Avatar - rohYpnol
27. 12. 2014 22:01
Re: Co by dal
3. místo v soutěži regionálního charakteru, hodnotili profesionálové. Fotografie na výstavě. Stačí?
Avatar - rohYpnol
27. 12. 2014 22:00
Re: Co by dal
taky netuším, kde na tom byl
Avatar - Pekelná Micinka
27. 12. 2014 03:53
Re: Co by dal
Nehroť to, nevím jak ty, ale já tam žádnou zášť vůči amatérům nečtu.
Avatar - Pekelná Micinka
26. 12. 2014 17:35
Re: Co by dal
To si nerozumíme. Amatér by za to dal, kdyby mu o to šlo, kolik by mohl. Jinými slovy, je to jen o penězích a štěstí se k tomu dostat, pan Křenek byl zřejmě ve správný čas na správném místě a vypracoval se. Jakémukoliv amatérovi to nebrání se pokusit o to samé. Pokud by měl amatér možnost, třeba byl dobrý známý Bernieho, tak by mohl pořídit stejně kvalitní snímky. Amatéra od profesionála totiž často dělí jen to, že jeden z nich se tím živí. Který z nich to asi je? :-)
Avatar - rohYpnol
26. 12. 2014 17:19
Re: Co by dal
Tak sis ten řetězec vlastních myšlenek krásně uzavřel :yes:
Nezbývá než k tomu dodat - co by dal fotograf amatér za to, kdyby se mu podařilo na vlastní objektiv pořídit alespoň jednu z těchto fotografií. Za rok. Za život ;-)