Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jste na Bugatti Chiron příliš vysocí? Výrobce vám nově nabízí zvětšení kabiny

David Bureš
Diskuze (3)
Bugatti se rozhodlo rozšířit příplatkovou výbavu modelu Chiron o nový prvek. Pomůže zvětšit vnitřní prostor.

Ve světě Bugatti se aktuálně čeká hlavně na přiostřené provedení Chiron Divo, pro letošní automobilový týden v kalifornském Monterey si ale ve Francii vyrábějící automobilka připravila ještě jednu novinku. Střešní okno pro model Chiron, jednoduše nazvané Sky View.

Tvořeno je dvěma pevnými skleněnými panely nad sedadlem řidiče a spolujezdce, které jsou dlouhé 65 centimetrů a široké 44 centimetrů. Nejenže pomáhají prosvětlit interiér, ale také zvětšují vnitřní prostor. Vedlejším efektem nově řešené střechy je zvýšení prostoru nad hlavou o 2,7 centimetru. Pokud jste se tak dosud do Chironu se svojí vysokou postavou nevešli, může být šíbr řešením.

Každý z panelů je tvořen čtyřmi vrstvami, z nichž každá splňuje určitý požadavek. Za prvé jde o snížení nežádoucího hluku od větru, zadruhé odráží infračervené záření od vozidla, aby se vnitřek tolik nezahříval. Sklo je navíc tónováno, aby se zabránilo oslnění posádky a nebylo dovnitř tolik vidět. V neposlední řadě pak filtruje škodlivé záření UVA i UVB.

Laminovaná konstrukce navíc zvyšuje tuhost panelů, automobilka tudíž tvrdí, že v tomto případě jsou vynikající konstrukční vlastnosti Chironu zachovány. A to včetně tuhosti karoserie a bezpečnosti.

Panoramatickou střechu Sky View mohou zákazníci Bugatti pro model Chiron objednávat s okamžitou platností, výši příplatku za tento prvek však výrobce nezveřejnil. Oficiálně bude novinka prezentována v srpnu na přehlídce v Pebble Beach, která se koná v rámci automobilového týdne v kalifornském Monterey.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - Pekelná Micinka
28. 7. 2018 15:33
Re: EliSky
Nj. Stává se i v lepších rodinách. ;-)
Avatar - Hammunasakra
28. 7. 2018 14:24
Re: EliSky
[odkaz]
Avatar - Pekelná Micinka
28. 7. 2018 14:05
EliSky
V tý kombinaci s kovovým odstínem barvy, bych to bral už jen kvůli vzhledu. :yes: