Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

K mání je Alfa Romeo od Zagata s technikou Viperu, jedna z devíti vyrobených

Jan Zajíc
Diskuze (3)

V roce 2010 slavná karosárna Zagato postavila stroj, jímž chtěla oslavit 100 let automobilky Alfa Romeo. Na něj pak navázal zvláštní kříženec s technikou Viperu.

V karosárně Zagato nejprve vznikl vůz pojmenovaný T3 Corsa, který poháněl vidlicový osmiválec z Alfy Romeo 8C o objemu 4,2 litru a výkonu 309 kW. Postaven byl jediný exemplář, určený navíc na okruhy.

Na tento speciál však navázal model TZ3 Stradale, který karosárna zamýšlela pro běžný provoz. Vzniklo nakonec devět kusů.

Na tomto je autě je zajímavé, že i když nese loga automobilky Alfa Romeo, pod karoserií z uhlíkových vláken, na níž samozřejmě najdeme řadu detailů charakteristických pro firmu Zagato, se ukrývá technika z Dodge Viper ACR - včetně motoru, jímž je 8,4litrový desetiválec s výkonem přesahujícím 442 kW.

Jestli se vám TZ3 Stradale líbí, máte šanci jeden exemplář vlastnit. V Kalifornii se totiž objevil na prodej sedmý vyrobený kus s hnědou metalízou a hnědým interiérem. A měl by být jako nový, dosud totiž najezdil jen 525 mil, tedy asi 845 kilometrů.

Cena samozřejmě není lidová, prodejce chce 699 tisíc dolarů, což je zhruba 16,1 milionu korun.

Foto: dupontregistry.com

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Pernik
22. 11. 2019 21:25
Hezké, ale.....
Za tu cenu bych si radši koupil 4 Vipery a vilu k tomu