Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

K mání je brutálně upravený Mustang z roku 1965, pohání ho moderní V8

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Jestli máte rádi výstředně upravená americká auta, pak by se vám mohl líbit Ford Mustang, který je aktuálně na prodej.

Ikonický pony car, tento konkrétní exemplář je z roku 1965, prošel opravdu výraznou proměnou. Současnou podobu si vysnil aktuální majitel, který si klasický Mustang pořídil v srpnu roku 2019. V jeho plánech figurovala také instalace moderní techniky.

Video se připravuje ...

Vůz tak dostal například části podvozku z Mustangu GT350 modelového roku 2020, včetně obou náprav. Kvůli této úpravě musela být podstatně rozšířena karoserie.

Ta kromě nezvykle provedeného rozšíření, které zvláštně kontrastuje s původními dveřmi, zaujme povrchovou úpravou připomínající nelakovanou ocel. Přední kapota, splitter a víko zavazadelníku jsou vyrobeny z uhlíkových vláken.

Auto dále dostalo nový výfukový systém se dvěma koncovkami vyvedenými uprostřed. Bližší pohled ale odhalí další pozoruhodné detaily, například pod nárazníkem "otevřenou" příď, velký nápis Ford v masce, který jinak najdeme na pick-upech americké značky, nebo velice zajímavé zadní svítilny.

Z Mustangu GT350 pocházejí také brzdy Brembo, stejný původ má i zadní zavěšení, přední je vyrobené na zakázku. Auto stojí na 18palcových kolech obutých do pneumatik o rozměru 315/30.

Zajímavý je motor: o pohon se stará moderní pětilitrový osmiválec Ford Coyote, který díky několika úpravám dává maximální výkon 507 koní. Spojený je - bohužel - s 10stupňovou automatickou převodovkou, samozřejmě také moderní konstrukce.

Interiér připomíná závodní auto, najdeme v něm skořepiny, bezpečnostní rám, sportovní volant Sparco nebo závodnické bezpečnostní pásy. Místo klasické přístrojovky tu je digitální panel. Nájezdem posloužit nemůžeme, vůz totiž postrádá odometr.

Unikátní Mustang je k mání prostřednictvím internetové aukce, která ale brzy končí. Jestli máte zájem, měli byste si tedy pospíšit.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

21. 12. 2022 21:37
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/