Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

K mání je originální filmový Mustang Eleanor. Nabízí ho německý prodejce

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Ford Mustang GT500 ze snímku 60 sekund patří mezi nejobdivovanější filmové automobily historie. A víte, že si Eleanor můžete zrovna teď koupit?

Nejde o nějakou napodobeninu, kterých se po premiéře filmu vynořila spousta. Tohle je originál, který si v uvedeném filmu skutečně zahrál.

Zajímavé také je, že vůz nabízí německý prodejce Chrome Cars, podle něhož jde o Eleanor číslo 7.

Pro snímek 60 sekund mělo být postaveno celkem 11 (někdy se píše 12) různých Mustangů, z nich ovšem jen tři kousky hrály výraznou roli. Zbylá auta se používala při natáčení akčních a kaskadérských scén, takže vás asi nepřekvapí, že se současnosti nedožila.

Eleanor vychází z Fordu Mustang z roku 1967. Původní nákresy nové podoby připravil Steve Stanford, finální design pak doladil slavný úpravce automobilů Chip Foose. A o stavbu se postarala společnost Cinema Vehicle Services.

Kromě nového vzhledu filmový Mustang dostal také slušnou techniku, které dominuje 5,8litrový osmiválec, spojený s pětistupňovou manuální převodovkou, o výkonu 400 koní. Stejnou výbavu nabízí i prodávaný kus. 

Německý prodejce uvádí také nájezd, který je na takové vozidlo možná překvapivě relativně vysoký. Na tachometru najdeme 72.815 mil, tedy asi 117.184 km.

Cenou se prodejce nechlubí, je ale jasné, že nebude nízká. Na začátku letošního se další z dochovaných originálních Mustangů Eleanor vydražil za 852.500 dolarů, což je podle aktuálního kurzu asi 19 milionů korun.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

14. 11. 2020 18:51
fusion
Kamarad ma fusiona. Po tatovi, zanovni stav, ale ***, jako ty.