Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

K mání je sbírka dvojkových Golfů a Jett, celkem 19 aut! A v Česku

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Přestože od ukončení výroby Volkswagenu Golf druhé generace uběhlo už nějakých 30 let, stále jde o auto, které se poměrně často vyskytuje v inzerci s ojetými vozy na prodej.

Někdy jde o obyčejná provedení, jindy o vzácné a vyhledávané verze, některé auta jsou pořádně "olítaná", jiná s překvapivě nízkým nájezdem. Dvojkový Golf je každopádně v nabídce ojetin stále slušně zastoupen. A občas i nás nějaký ten inzerát zaujme.

Stalo se tak i tentokrát, nikoli ovšem z důvodu, že bychom narazili na nějaký vzácný či jinak zajímavý konkrétní exemplář, naši pozornost si získala česká nabídka s celou sbírkou Golfů druhé generace. A nejen jich, kolekce zahrnuje také několik příbuzných modelů Jetta, opět druhé generace.

Video se připravuje ...

Celkem jde o devatenáct automobilů, plus hromadu náhradních dílů, mezi nimiž se nacházejí motory (i atraktivních sportovních verzí), převodovky, nápravy či díly karoserie nebo interiéru.

Co se vozů týče, některé podle prodejce stačí jen umýt, jiné je potřeba poskládat, některým by se hodil nový lak, ale jsou tam i kousky vhodné už jen na náhradní díly. Některá auta jsou upravená, vlastník ale zmiňuje i veteránské značky. Jako komplet je sbírka k mání za 2,2 milionu korun.

Majitel se ovšem nebrání prodeji jednotlivých vozidel samostatně. Nejdražší položku představuje třídveřový Rallye Golf za 750 tisíc korun. Tato verze vznikla kvůli homologaci do rallye skupiny A v počtu pěti tisíc kusů. Pod kapotou se ukrývá přeplňovaný čtyřválec (přeplňovaný G-dmychadlem) o objemu 1,8 litru (1763 cm3), který dává 118 kW a 225 Nm. Manuální převodovku doplňuje pohon všech kol.

Na 200 tisíc si prodejce cení dvoudvéřovou Jettu původem z USA, s dvoulitrovým motorem a po kompletní renovaci, na seznamu ale vidíme i další zajímavé verze. Kompletní přehled najdete v inzerátu.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

21. 10. 2022 22:36
Re: Zdroj sbírky?
Zbierka šrotu...
21. 10. 2022 20:51