Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novodobá Jetta? Sedan od VW s přední maskou Golfu. Jak by se vám líbil?

Dominik Kovář
Diskuze (3)

Co byste řekli na návrat jednoho ze známých modelů od VW,  sedanu nižší střední třídy Jetta?

Internetový grafik Sugarchow přišel s renderem dalšího modelu “co kdyby”. Tentokrát se jedná o model Jetta s přední maskou Golfu - přesněji Golfu R. Jetta v tomto provedení se naposledy na evropském trhu objevila s pátou generací v roce 2005. Od šesté generace Golfu jsme si na evropském kontinentu museli vystačit pouze se standardním hatchbackem a praktickou variantou kombi. 

Video se připravuje ...

Byť je návrat tohoto modelu do Evropy nepravděpodobný, vzhledem ke konci oblíbeného Arteonu a absenci Passatu v karoserii sedan v nadcházející generaci by se obnovení Jetty přímo nabízelo. Volkswagen jméno Jetta nadále užívá na americkém trhu. Jedná se ale o model, který nemá nic společného se současným Golfem. 

Sugarchow se u přední masky svého renderu nechal inspirovat nejnovější generací Golfu a nedržel se zkrátka. Použil rovnou tu nejvýkonnější verzi (pokud nebudeme počítat s nejnovějším Golfem R 20 Years), tedy Golf R s výkonem 235 kW (320 k). Stejně naladěný výkon má i Arteon R. Jetta R by tak mohla mít stejný výkon. 

Linie karoserie včetně zadních světel je převzata ze sedanu pro čínský trh VW Lamando. Design zadních svítilen je zároveň současným poznávacím znamením elektrických modelů ID. Z modelu R si Jetta přebírá modrou metalízu Lapiz, chromovaná zrcátka a také čtyři chromované kulaté koncovky výfuku. U sportovního modelu R samozřejmě nesmí chybět devatenáctipalcová kola Estoril, modré brzdové třmeny a snížený podvozek. 

Rendery podobného typu jsou někdy nepěknou, až možná přehnanou kombinací různých modelů dohromady. Tato verze novodobé Jetty/Jetty R se nám však hodně líbí. Pro někoho možná fádní design Golfu je zde nahrazen celkem pohlednými liniemi čínského modelu Lamando včetně moderního designu zadních svítilen ve stylu rodiny ID. Pokud by něco takového dostalo zelenou, vůbec bychom se nezlobili. 

Dominik Kovář
Diskuze (3)

Doporučujeme

10. 6. 2022 12:28
pekné
Pekný až moc pekný na VW. Pochybujem, že by si nemci uvedomili dizajnovú opotrebovanosť golfa a dali to na konfort jetty ktorá ešte aj lepšie vyzerá. Nemčuratá už majú ID3 a ID5. Golf je vybehový model a do ktorého moc inovácií nevkladajú.Navyše všetci chcú nepohodlné SUV takže komfortný sedan u nemeckých žabiakov bude zlátanina z fake dielov. Nevedno či nemci chcú vstúpiť do segmentu kde kraľuje mazda, škoda, toyota a renault. A3 sa vďaka cene moc presadiť nedokáže a mať tam 3 zástupcov na malej lúke je investičný luxus....
Avatar - Avanti
5. 6. 2022 21:39
Nula obsah
Len maluvky, inzeráty škodoviek a PR články o somarinách. Aspoň 30 dní na to nekliknem, ďakujem, o tento obsah nestojím. :no: