Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kdy musí policisté zasáhnout: Co když přivírají oči?

Petr Barták
Diskuze (0)

Nejeden motorista je v provozu svědkem dopravních přestupků, které prokazatelně vidí i policie. Zpoza volantu má pak řidič pocit, že je to strážcům pořádku jedno a nijak následně viditelně nereagují. Nechtějí, nebo nemusí?

Do redakční pošty co chvíli chodí rozhorlené dopisy čtenářů, kteří byli svědky nevysvětlitelného chování policistů. Ti jednoduše nereagovali na zjevné porušení předpisů. Zlobí se například Jiří Kubík z Dobříše:

„Za Lochkovským tunelem na D0 je již nějakou dobu výrazně omezena rychlost. Auta před ním zpomalovala, silničáři světelnou signalizací vjezd regulovali, aby se tam netvořila kolona. Týkalo se to především kamionů a dalších nákladních vozů. V pravém pruhu jim svítila červená a jet tak často nemohly. V levém pruhu, kam podle proměnlivé dopravní značky auta nad 3,5 tuny jet nesmějí, byla ale zelená a osobní auta tam projížděla volně. ,Jaká je to nespravedlnost!‘ řekl si patrně řidič slovenského kamionu a zablokoval provoz i v levém pruhu. Vznikla tak kolona, která záhy podle vysílání Zelené vlny dosáhla až ke sjezdu z dálnice D5. Bezohledné počínání tohoto šoféra sledovala i posádka policejního auta v koloně před námi. Bohužel bez reakce. Dodnes jsem nepochopil proč.“

Na dodržování práva mají přece policisté dohlížet a v případě porušení pravidel adekvátně zareagovat. Proč se to tedy nestalo v tomto případě, a jak víme od dalších čtenářů, i spoustě dalších?

Video se připravuje ...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Petr Barták
Diskuze (0)

Doporučujeme