Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ken Block se navždy loučí: Poslední Gymkhana je oficiálně venku

Lukáš Volšický
Diskuze (8)

Americký drifter a showman za volantem extrémně rychlých aut se s námi navždy loučí. Když se Ken Block vypravil do Mexika natáčet novou Gymkhanu, ani by ho nenapadlo, že bude jeho poslední. A teď je oficiálně tady.

Letošní tragické úmrtí Kena Blocka zasáhlo benzinové šílence po celém světě. Americký automobilový závodník a showman se jim v minulých letech zaryl do srdce svou láskou k rychlé jízdě a driftování v extrémně populárních videích Gymkhana. Z projektu, který zpočátku začal pouze jako natočený trénink s rallye speciálu Subaru se následně stal globální fenomén. Jenže tomu je už navždy konec.

Když se nedávno objevily první informace o blížícím se debutu vůbec posledního driftingového videa s Kenem Blockem v hlavní roli, všichni jsme začali vyhlížet oficiální zveřejnění. A teď je ten okamžik tady – fenomenální Ken Block se s námi navždy loučí za volantem elektrického speciálu Audi S1 Hoonitron, novodobé reinkarnaci Audi Quattro S1, legendárního monstra pro rallye skupinu B.

Oficiálně se nové video jmenuje Electrikhana Two: One More Playground. Jak už název napovídá, Ken Block se v něm vypravil do hlavního města Mexika, kde unikátní elektromobil prohnal doslova na plný plyn. Novou elektrickou éru Gymkhany přitom zahájil už v loňském roce, když se s Audi S1 Hoonitron řítil ulicemi Las Vegas.

Vůbec poslední Gymkhana začíná ve světově největší aréně pro býčí zápasy Plaza de Toros Mexico, kde Ken Block ukazuje speciální schopnost elektromobilů. Když se na úvodní burnout podíváte s maximální pozorností, všimnete si, že přední kola se točí v „protisměru“ standardně otáčejících se zadních kol. To elektrickému Audi umožňují nezávisle pracující elektromotory.

A teď už se běžte podívat na závěrečnou Gymkhanu, se kterou se s námi navždy loučí Ken Block. Je to doslova konec jedné éry.

Lukáš Volšický
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - sargis
8. 12. 2023 21:41
ten zvuk
Ako s nahanacky v nejakom sci-fi filme. Celkom sa mi to paci, ale nema to gule :-)
8. 12. 2023 13:15
Re: Desny zvuk...
Tak ono to tak fakt zní. Nicméně mě to nijak neuráží. Hlavně mě těší, že vyprodukoval aspoň hodně škodlivých mikročásteček a smradu z pneumatik, což je jistě udržitelný :-D Za mě dobrý :yes:
8. 12. 2023 12:15
Re: Trošku
Mi se tenhle díl po delší době naopak zase docela líbil. Zaprvé mě mile překvapilo Mexico City. Ani nevím proč, ale z nějakého důvodu jsem ho považoval ze jeden velký chudinský slum, což je zjevně blbost.

A docela mi sedlo i to elektrické Audi. Jo, má to jiný zvuk, ale já třeba nejsem úplně fanoušek střílení do výfuku a podobného bordelu, takže jsem spíš ocenil, že to je takové kultivovanější. Chápu, někdo to má jinak.

A taky jsem vlastně tak trochu obdivoval, jak to to Audi zvládá. Musely tam být vysoké odběry proudu, ale nic se nepřehřívalo, fungovalo to.
7. 12. 2023 21:53
Re: Teddy + Stejšn
Aneb - když zloděj kříčí: Chyťe zloděje. :-[]
7. 12. 2023 19:56
Re: Desny zvuk...
No, mám stejnou myšlenku. Řidičské umění bravurní, ale potěcha pro ucho, opravdu jak v čekárně dentisty.
A když na konci prostřihnou starou subu, nebo GT... nesrovnatelný.