Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia láká na třetí generaci Ceedu první skicou, je evropský jako nikdy

Stanislav Kolman
Diskuze (31)
Korejská automobilka ukáže nástupce modelu Ceed na březnovém autosalonu v Ženevě, novinka z dílny evropského studia dokonce lehce pozměnila název.

Automobilka Kia v loňském roce přivezla hned několik důležitých modelů. Uvedla malý crossover Stonic vycházející z Ria, ale hlavně představila imagemakera jménem Stinger. Ani letošní rok ale nebude na nové přírůstky chudý, už v Ženevě se dočkáme odhalení nové generace Ceedu.

Zástupci korejské značky připomínají, že třetí generace modelu byla projektována, vyvinuta a konstruována v Evropě. Nabídne prý inovativní technologie a motory, atletický design a zábavnější jízdu.

Domovem vozu je evropské designové centrum značky ve Frankfurtu nad Mohanem. První odhalená silueta prozrazuje to, o čem se již nějaký čas spekulovalo. Vybrané designové prvky auta jsou inspirovány právě Stingerem. Na asijské zvláštnosti už můžeme zapomenout, nový Ceed byl navržen výhradně pro Evropany.

Kia s uvedením první skici zároveň lehce poupravila název modelu. Nepůjde totiž o cee’d s malým písmenem na začátku a apostrofem, ale prostě o Ceed. Automobilka tak chce upevnit pozici vozu stvořeného pro „Community of Europe, with European Design“.

Kromě pětidveřové varianty přiveze značka na ženevský autosalon ještě jedno karosářské provedení. Pokud vás jedno z nich během výstavní premiéry zaujme, budete si muset počkat do druhého čtvrtletí tohoto roku, kdy je naplánován start prodeje.

Stanislav Kolman
Diskuze (31)
Avatar - white label
7. 2. 2018 18:58
Re: pekné a už dajte A
Tady nejsi v práci, to se nepočítá..., takže bych to nebral jako nějaký "Nonsens". >:-[]
Zajímavé slovo ten "mäkčeň" (dĺžeň, mäkčeň, vokáň - v češtině k tomu není přímý "jazykový ekvivalent"), v hovorové slovenštině jsem se setkal spíš s výrazem "háčik".
7. 2. 2018 10:58
Re: pekné a už dajte A
Ze ty budes ucitel slovenciny? :)))
7. 2. 2018 09:05
Re: pekné a už dajte A
kurňa, si ma pekne nachytal s tým mäkčeňom, ani radšej nepriznám, čím sa žívím 8-s
Avatar - white label
6. 2. 2018 23:25
Re: pekné a už dajte A
Já bych řekl, že se to pravděpodobně rozšířilo na obě strany (východ/západ) z Valašského království. >:-[]
6. 2. 2018 23:06
Re: Silueta.
>:-[] Ale trefil jsi to. Skici skutečně kolikrát vypadají jak karikatury.