Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Optima: Novou generaci poprvé uvidíme v Ženevě

David Bureš
Diskuze (37)
Nové Mondeo a Passat se mohou těšit na nového soupeře. Na trh letos dorazí čtvrtá generace modelu Kia Optima.

Čtvrtá generace modelu Kia Optima bude představena na březnovém autosalonu v Ženevě. Potvrdila to sama automobilka. Dosud se přitom tvrdilo, že auto bude debutovat o měsíc později, na dubnovém autosalonu v New Yorku.

Automobil s interním kódem JF bude postaven na stejné platformě jako současný Hyundai Sonata, jehož rozvor činí 2805 mm. Optima si nadále zachová velkorysé rozměry, které ji řadí na pomezí střední a vyšší střední třídy.

Design vozu má být ve srovnání s aktuální generací výrazně přepracován, očekává se příchod ostřeji řezaných rysů. Odcházející Optima je dostupná výhradně jako sedan, u nástupce se však dočkáme i kombi. To zacílí primárně na evropské zákazníky, kteří si tyto praktičtější vozy žádají.

Nabídka motorů bude v Evropě zahrnovat přepracovaný turbodiesel 1.7 CRDi a zřejmě i přeplňovaný benzinový dvoulitr. Pro rok 2016 se počítá s plug-in hybridem, který použije kombinaci vznětového agregátu s elektromotorem. Techniku této verze loni naznačil koncept Optima T-Hybrid. Pro zámořské trhy se počítá i s 2,4litrovým čtyřválcem.

Nová Kia Optima se podle informací britského Autocaru začne prodávat před koncem letošního roku.

David Bureš
Diskuze (37)
22. 1. 2015 20:20
Re: Mazda6 versus Optima
V reálu bude Optima za danou cenu vybavenější, a hlavně u Kia dostaneš z ceníku ještě slušnou slevu, u mazdy třeba jen metalizu zdarma, nekdy max 30 tis. To není nic proti mazdě, když jsem si vloni vybíral nové auto, dostala se do finálové trojky.
Avatar - Rubb
22. 1. 2015 18:50
Škoda
Jediné designově opravdu povedené auto od H/K. Bohužel mě zklamalo zpracováním interiéru a pohledu zespod. Co není na první pohled vidět, to v Kii odbyli. Bohužel díky tomu zdaleka nevyužili potenciál této opravdu hezké a elegantní karoserie. Navíc v Evropě ji dorazila i absence alespoň trochu výkonného dieslu, průměrný podvozek by zákazníci zkousli ;-\ 1.7CRDi má s tímto autem moc práce, pro mě zklámání :no:
Snad se nová generace poučí z chyb současných, otázkou však zůstává, zda se ještě někdy Kii auto s takto podařeným designem povede. Třeba ano :yes:
Avatar - Guttalax
22. 1. 2015 18:32
Mazda6 versus Optima
Myslím si,že jsou tak cenově hodně blízko,ale můj názor je,že 9 z 10 by se rozhodlo pro Mazdu. :-!
Avatar - 3_diamanty
22. 1. 2015 14:42
Re: wau
krasne auto.. gratulacia :yes:

poznam to... o triedu mensi japonsky mitsu sportback tiez nie je u nas ziadna masovka, je neskutocna radost jazdit takymto autom v zaplave tych fabii octavii a podobne ... ved cely tyzden nic ine nerobim len vzdy spekulujem kde pojdem cez vikend ( aby som si ho trosku uzil ) ... kedze cez vikend ho mam aj ja k dispozicii ;-) .... poznam to.... je to fajn pocit jazdit niecim co sa ti paci... co vyvolava v tebe emocie aj po rokoch a co nema kazdy sused ... presne tak ... :yes:
22. 1. 2015 14:26
Re: wau
Pekne napísané - hlavne o tom accorde. Mám 2.4i a aj ja sám sa teším keď mám ísť niekde autom. :-)