Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia představuje facelifty pro Paříž: 1.6 T-GDI pro soul, nová příď pro carens

David Bureš
Diskuze (20)
Velkoprostorový carens ve verzi pro modelový rok 2017 se dočkal upravené přídě a lepší výbavy. To soul vedle designových úprav dostal motor ze Cee’du GT.

Hlavní pozornost na pařížském stánku automobilka Kia bude upřena na novou generaci malého hatchbacku rio. Korejský výrobce se ale v Paříži pochlubí i dalšími novinkami, modernizovanými verzemi crossoveru soul a MPV carens.

Hlavní novinku soulu pro modelový rok 2017 najdeme v motorovém prostoru. Tam se totiž bude moci objevit jednotka ze Cee‘du GT, jmenovitě přeplňovaný benzinový čtyřválec 1.6 T-GDI o výkonu 150 kW. Ten pohání přední kola, a to prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky. Tímto agregátem vybavený soul zvládne akcelerovat na stovku za 7,5 sekundy a jet nejvýše rychlostí 196 km/h.

Oproti ostatním verzím se soul s vrcholnou zážehovou šestnáctistovkou odliší i svým vzhledem. Vpředu najdeme přepracovaný nárazník s červenou linkou vedoucí až do boků karoserie, vzadu dvojité koncovky výfuku a na bocích desetipaprsková 18palcová kola z lehkých slitin. Specialitou jsou i větší brzdové kotouče vpředu, které zkrátí brzdnou dráhu z rychlosti 100 km/h z 35,5 na 35,3 metrů.

Lehce upravený vzhled ale mají i běžné varianty modernizovaného soulu. Uvnitř pak najdeme nový multimediální systém, který umožní propojit auto s chytrými telefony vybavenými operačními systémy iOS nebo Android.

To u carensu jsou úpravy spíše kosmetického rázu. Vpředu se objevuje přepracovaný nárazník nebo upravenou masku chladiče, která je chromovaným rámečkem nově propojena s hlavními světlomety. To uvnitř najdeme nové čalounění nebo nový multimediální systém, ten samý jako v inovovaném soulu.

Na vybraných trzích pak bude k dispozici i carens s balíčkem Eco Pack. Ten znamená turbodiesel 1.7 CRDi (85 kW) doplněný o start-stop systém, pneumatiky Michelin s nízkým valivým odporem a převodovkou s přepracovanými kvalty.

Oba modernizované modely se v prodeji objeví ještě před koncem letošního roku.

David Bureš
Diskuze (20)
25. 9. 2016 08:37
Re: Korejsti kone
Nestaci. Kdyz si kupuji auto se 150kw chci aby jelo jako auto se 150kw a ne jako s 80kw :-). Pokud neni auto schopne konzistentne dodavat uvedeny vykon jde o podvod a nikdy nevis kdy pri predjizdeni auto usoudi ze ted uz stacilo a vykon skrouhne.
25. 9. 2016 08:22
Re: Carens
No a proto by bylo fajn, kdyby Kia ano. Šel bych do toho, jelikož 5008 už má 5 let a je čas na výměnu. Milion za S-Max se mi dát nechce a Zafira má vzadu užší interiér... ale kdo ví, co bude příští rok ;-)
25. 9. 2016 01:28
Re: Korejsti kone
Jasně, asi nikdo neplánuje jezdit se Soulem 200+ km/h, ale ten údaj teoreticky ukazuje na určitý potenciál / kvalitu toho auta. Důvodů proč by to nemělo jet oficiálně víc může být mnoho. Na mě to působí negativně, protože ty důvody můžou být: nezvládá podvozek, slabé brzdy, špatná charakteristika (reálný výkon) motoru, velmi špatná aerodynamika nebo nedej bože třeba nekvalita uchycení/utěsnění čehosi nebo co já vím... O 300kg těžší a větší Tucson má s o 20kw slabší verzí toho motoru maximálku vyšší, takže kde je problém? :-)

Indexům s pneu nevěřím, navíc 196 je těsně za limitem T pokud se nepletu. Tak jako tak řešit u auta se 150 kw index pneumatik? >:D

Pro mě osobně to je třeba vážný nedostatek. Tempo okolo 170 km/h je v DE celkem běžné a pocit, že tím atakuju maximálku nebo mám velkou rezervu k ofic. limitu auta je pro mě celkem podstatný rozdíl. To, že Soul necílí na dálniční letce, je pravda, ale stále to nevysvětluje proč uvádět takový údaj.
Avatar - Pepa_007
24. 9. 2016 22:11
Re: Carens
P5008 má pouze naftičky.
Citroen Grand Picaso konečně nabízí 1,6 THP. Ještě tak v srpnu nebyla. 121kw. Postačuje. Ale pouze s AUTOMATEM. :-(((( Škoda.
Opel Zafira s 1.6 Turbo 110/125/147kW: nabízí manuál, dokonce i CNG či LPG. SUPER.
24. 9. 2016 21:08
Re: Carens
Já mám doma P5008 1.6THP a je to dobrá kombinace, těch 115kW je akorát a ani s plnou náloží to není šnek. Teď už to nenabízí, ale Citroen ano. Picasso má 1.6THP 121kW a pak je tu Opel Zafira s 1.6 Turbo 125/147kW. Za podobný peníze už nic dalšího... :no:

BMW Active tourer je o dost menší a finančně jinde, máme v rodině 218d AT. Vyzkoušeno ;-)