Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Rio a Picanto: První třídveřové dojmy

Diskuze (6)
Modely Rio i Picanto jsme už vyzkoušeli, s jejich třídveřovými variantami jsme zatím ale tu čest neměli.

Jednou z premiér na stánku Kia je letos ve Frankfurtu Rio s třídveřovou karoserií. V kompletní přehlídce portfolia korejské značky mu sekunduje nejen Pro_cee’d, ale také třídveřové Picanto, které můžeme stále považovat za novinku.

Začněme od menšího a o několik měsíců staršího. Vystavované Picanto v nejvyšší výbavě, s rychlými pruhy a oranžovou kůží není zrovna ukázkou auta, jaké budeme potkávat na českých silnicích. K demonstraci základních rysů nejlevnějšího modelu Kia ale plně postačí.

Od třídveřového auta z kategorie minivozů nelze čekat zázraky. Přístup na zadní sedadla je z obtížnějších, ač se ho dlouhé dveře snaží co nejvíc usnadnit. O to víc potěší prostornost zadní lavice. Picanto s odebráním zadních dveří nic neztratilo na objemu interiéru, může směle konkurovat mnoha autům o segment větším.

To nakonec dokazuje i nové třídveřové Rio stojící opodál. Na menšího souputníka získává hlavně v přístupu k zadním sedadlům a vnitřní šířce. Nelze mu ani upřít těžko hmatatelný pocit hodnotnějšího a dospělejšího auta.

Sportovně střižená karoserie patří už k výchozímu pětidveřovému modelu, třídveřák v červeném laku a s velkými koly vypadá opravdu atraktivně. O to víc zamrzí, že nabídka motorů je společná s pětidveřovým modelem. Silnější motor než vrcholový 1,4 CVVT (80 kW) není alespoň pro zatím na pořadu dne.


Diskuze (6)
Avatar - Blue Sun
16. 9. 2011 18:56
Re: 72
Ve spojení s tvou taky ne příliš oblíbenou přítomností zde to je dobrý základ na flame.
16. 9. 2011 18:54
Re: 72
Má poznámka byla spíše ironická, reagující na místní poblouznění zde diskutujících pod korejskými značkami. ;-)
Avatar - Blue Sun
16. 9. 2011 17:10
Re: 72
Proč by ne? VW většinou mívají v hodnoceních taky drtivou většinu jedniček, případně dvojek. Akorát Up! se nějak nechytil, tam to bylo slabší...
16. 9. 2011 16:40
Re: 72
Kdyby to na cestách mělo vypadat podle místního hlasování, nepotkáš ani jeden VW. >:D
Avatar - 3_diamanty
16. 9. 2011 16:30
72
percent hlasujucich hlasuje za 1 co sa tyka dizajnu ale 99 percentam ktori tu prispievaju vzdy pod kiu - tak im dizajn kie vadi, zvlastna logika >:D

a nakoniec ich stejne budu plne cesty :yes:

kia :yes: