Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia ve Frankfurtu ukáže dramatický koncept malého auta

David Bureš
Diskuze (13)
Chystaný koncept zatím nemá své jméno, má však naznačovat podobu příštího malého auta.

Kia zveřejnila první fotografie konceptu, který představí na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Automobil zatím nemá své jméno, Kia o něm pouze říká, že se jedná o dramatický koncept.

První snímky ukazují příď auta a jeho interiér. Přední část tvoří úzká maska chladiče v typických tvarech nynějších modelů Kia a trojúhelníková světla s diodami.

Automobil má naznačovat podobu příštího malého auta, potencionálně se tedy může jednat o náznak budoucí generace modelu Rio. Nynější provedení Ria je na trhu od roku 2011.

Tisková zpráva je plná charakteristik konceptu, ve finále toho ale moc neříká. Auto je podle jihokorejské značky robustní a přesto elegantní. Design má používat mnoho kontrastů, vůz pak mají ocenit nároční řidiči libující si v individuálním vzhledu.

Kia přiznává, že koncept v současné podobě neplánuje vyrábět. Automobilka ale bude zjišťovat reakce návštěvníků autosalonu, aby některé designové prvky mohla použít na budoucích vozech.

Před dvěma lety Kia představila ve Frankfurtu koncept GT, což byl elegantní sedan dlouhý 4,7 metru. Reakce veřejnosti na auto byly pozitivní, automobilka tak pracuje na sériové verzi, která by mohla být realitou do dvou let. Na jaře v Ženevě se pak ukázala Kia Provo, koncept stylového třídveřového auta do města.

David Bureš
Diskuze (13)
10. 8. 2013 11:46
hmm
To má být facelift Nissan Juke?
Avatar - Katikakus
10. 8. 2013 07:12
Re: Dramatický koncept
Nejdřív si zjistí význam slova reklamovat, ty nekalý mozku.
Avatar - PeterLuk
9. 8. 2013 20:59
Vyzerá to celkom dobre
:yes: :yes:
Avatar - flyboyeda
9. 8. 2013 19:08
Re: Dramatický koncept
Upřímě jediné co vím o KIA je to že zatím ještě existuje, ale modelové řady této značky už mi víc ukradený být nemůžou
Avatar - Magnetofon2013
9. 8. 2013 16:10
Re: Dramatický koncept
Zla pretoze, kedze je to KIJA tak sa to bude vyrabat v Korei a nasledne sa to bezcolne dovezie do EU kde sa to bude reklamovat ako Europske auto.

KIA vyraba v Europskej unii len 3 modely (nemyslim karosarske verzie)!!!
Vsetko ostatne je nekaly import z Korei.