Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koenigsegg Regera: Nový hypersport bude mít 1360 koní?

Michal Fokt
Diskuze (0)

Koenigsegg slíbil do Ženevy přivézt další vůz, které označuje jako "mega-auto". Bude proti němu Agera vypadat jako pojízdná nákupní taška pro dceru?

Letošní ženevský autosalonu bude pro švédský Koenigsegg opravdu výjimečnou událostí. Před pár dny automobilka oznámila, že ve Švýcarsku představí model Agera RS a nyní se ukazuje, že to byla pouze jedna ze dvou chystaných novinek a to možná dokonce ta méně důležitá. Koenigseggu si teď očividně zalíbila idea aut s výkonem 1 megawattu, tedy 1360 koní - ten bude mít totiž jen spíš i tajemný model s označením Regera, jenž bude mít na Palexpu taktéž světovou premiéru.

Naznačuje to jediná informace, kterou kromě teaseru s logem nového modelu, zatím Švédové vypustili do světa a to ještě neoficiálně - mělo by se jednat o další "mega-auto". A právě 1360 koní má i Koenigsegg One:1, což to je však i na poměry svého výrobce dost extrémní speciál. Regera naproti tomu zřejmě bude zcela "běžný" a "masově" vyráběný hyperspo... pardon, megasport. Je tedy jisté, že megawatt výkonu bude opět pocházet s pětilitrového, dvakrát přeplňovaného osmiválce, v One:1 tomuto výkonu sekunduje točivý moment 1371 N.m.

Michal Fokt
Diskuze (0)