Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koenigsegg slibuje pokoření rekordu Nürburgringu

Michal Fokt
Diskuze (12)
Porsche 918 Spyder by se mělo začít bát o svůj rekord, Koenigsegg prostě řekl, že ho překoná. Ale nebude to na počkání.

U Koenigseggu jsou frajeři. Podívali se na čas 6 minut a 57 sekund, který zajelo Porsche 918 Spyder na Severní smyčce Nürburgringu a prostě řekli, že to zvládnou líp. Poté, co od dubna padla rychlostní omezení na celé trati, je Nordschleife už zase připravena uvítat zájemce o lámání rekordů a ve Švédsku se už nemohou dočkat, protože vloni jim plány zhatila tragická nehoda GT-R při závodech VLN, která vedla k zavedení restrikcí.

Nyní se Koenigsegg nijak netají tím, že se na zdolání rekordu připravuje a výsledek tohoto snažení máme očekávat v průběhu letošního roku. Neznamená to ale, že tam po víkendu zajedou a bude hotovo. Jedná se o poměrně náročný proces a necelých sedm minut na trati je vyvrcholením "měsíce plánování a příprav", píše Steven Wade, copywriter švédské automobilky.

Koenigsegg připouští, že v průběhu dubna se asi objeví fotky One:1 z Nürburgringu, ale neznamená to nutně, že se už bude jednat o samotný time attack, nejprve je třeba si trať osahat a vyladit nastavení vozu, což bude mít na starostí tovární testovací jezdec Robert Serwanski, do příprav i samotného útoku také může promluvit počasí, stát se tedy může cokoli. I přesto jsou Švédové odhodlaní se na první příčku mezi "normálními" supersporty probojovat. A kdoví, možná i potrápit Radicaly...

Rekord tedy může padnout kdykoli během roku, ale nejčastěji se na Ringu značky pokouší i jeho zdolání právě v dubnu a květnu, otázkou pochopitelně zůstává, kdy bude výsledek snažení zveřejněn.

Michal Fokt
Diskuze (12)
Avatar - skejpa
18. 4. 2016 16:32
Koenig
Já jim fandím, to jako jo. Ale zajímalo by mě, jestli to Porsche 918 taky museli takhle ladit.
Jinak pro lidi, co tu zmiňují Radical, tak to je normální formule na značkách >:D to bych moc nesrovnával. A závodní Porsche je taky něco jiného. Koenig a 918ka jsou auta, s kterýma se dá jakžtakž jezdit i normálně...
Avatar - speedfred
18. 4. 2016 07:22
Re: Trochu nechápu pointu
Pekne si sa vyjadril :yes:
Stefan is king,aj keď je pravda ze keby sa do toho pustili prototypy z WEC tak ktovie aký čas by spravili teraz. Mohli by spraviť aspoň nejakú PC simuláciu.
Avatar - speedfred
17. 4. 2016 19:16
Re: Trochu nechápu pointu
Podeliť s názormi sa môžeš,ale mam pocit že pre teba nič iné ako "dojčland" neexist.
Aj inde vedia robiť zaujímvé a rýchle autá.
A k tomu uplne hore : miešaš jablká s kalerábmi
Avatar - _Karel_
17. 4. 2016 19:01
Re: Trochu nechápu pointu
Čéče, tebe bych chtěl poznat, i když si tu děláš z toho srandu (což beru ;-) ), tak vypadáš podle psanýho projevu vážně jak arogantní kre.tén.
Nebo je ti 20 a nosíš kšiltovku kšiltem dozadu.To by asi mnohé vysvětlovalo.
Avatar - 4hill
17. 4. 2016 18:43
Re: Trochu nechápu pointu
S těmi hodnotnými názory to bylo dobrý.. To zase jo.