Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koenigsegg Utagera: A co jste dělali v 15 letech vy?

Michal Fokt
Diskuze (1)
Na autosalonu v Bangkoku je k vidění koncept superauta Utagera s charakteristickými rysy značky Koenigsegg, jenž navrhl teprve patnáctiletý designér.

Jméno Jennarong Muengtaweepongsa jste určitě neslyšeli poprvé, i když v paměti vám asi uvízlo spíše označení VanaticalDesign, stojící mimo jiné i za mimořádně zdařilou studií Koenigsegg Legera. Nyní však tento patnáctiletý designér opustil "bezpečí" virtuálního světa a vyrazil s kůží na... autosalon.

Na právě probíhající výstavě Thailand International Motor Expo VanaticalDesign prezentuje další koncept švédské supersportovní značky Koenigsegg Utagera. Jediné, co zbývá ještě propříště "doladit", je velikost. Podle Jennarongových návrhů vyrobila kalifornská společnost N2A Motors pouze přesný model v měřítku, ale kdoví, jestli za pár let už nebudou jeho studie k vidění i v životní velikosti.

Utagera respektuje současný designérský jazyk Koenigseggu, ale má zjemnělé, méně agresivní tvary, které by velmi slušely autu, které by spíše než okruhový speciál se silniční homologací bylo klasickým, civilizovaným supersportem. Ovšem bez kompromisů v oblasti dynamiky, VanaticalDesign dal studii do vínku dvakrát přeplňovaný V8 5.0 s výkonem 1000 koní, spoléhající se jen a pouze na své schopnosti bez dnes oblíbených elektrických pomocníků. Mladý designér na jeho vzhledu pracoval plné tři měsíce a jedná se o jeho dosud nejkomplexnější projekt.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Pekelná Micinka
3. 12. 2015 17:33
Dobře on!
:yes: