Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kolik utratí průměrný zákazník za příplatky u Bugatti? Za tu částku byste mohli mít hezký dům

Jan Zajíc
Diskuze (0)

U Bugatti samozřejmě nakupují lidé, kteří nemusejí počítat každou korun. Přesto vás možná překvapí, kolik peněz jsou ochotni utratit za různé příplatky či individualizaci interiéru a vzhledu.

Šéf automobilky Stephan Winkelmann nedávno prozradil, že průměrný zákazník firmě nechá navíc 300 tisíc eur, což je skoro 7,7 milionu korun, právě za zmíněné záležitosti. Bez daně. Podle něj navíc Bugatti nabízí prakticky neomezené možnosti - hlavně co se materiálů týče.

Winkelmann také přidal zajímavý příklad individualizace z poslední doby. Jeden kupec si přál vyzdobit interiér rodinným erbem, automobilka mu samozřejmě přání splnila.

Více než sedm milionů korun je pochopitelně hodně peněz, na druhou stranu je třeba vnímat i pořizovací cenu automobilů od Bugatti. Chiron začíná na nějakých 70 milionech korun, Chiron Super Sport 300+ stojí nejméně 90 milionů.

Winkelmann prozradil i ideální představu svého Chironu. Má prý rád matné barvy, takže by zvolil bílou, nebo černou karoserii. K tomu černá kola a červené brzdové třmeny. Interiéru by pak měla dominovat černá barva, případně hnědá.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme