Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kompaktní Infiniti Q30 bude kříženec hatchbacku a SUV

Michal Fokt
Diskuze (1)
Nissan prozradil, že chystaný kompaktní model, jehož předobrazem se má stát podivně tvarovaný koncept Infiniti Etherea, bude křížencem mezi běžným hatchbackem a SUV.

Nissan se veze na crossoverové vlně a zatím mu to náramně vychází. Kompaktní Qashqai se prodává jako žádný jiný vůz nižší střední třídy této značky v minulosti, menší Juke si také vede slušně a tak není divu, že Japonci zkoumají další možnosti expanze v této oblasti. A zdá se, že našli.

Podle nejnovějších informací ponese další crossover Nissanu loga Infiniti - ve stejném stylu jako Qashqai se totiž předvede i kompaktní model luxusní japonské značky Q30, tedy vůz, jehož příchod předznamenala studie Etherea. Mělo by jít o křížence hatchbacku a SUV a to i přesto, že tomu design původního konceptu vůbec nenapovídal, jeho tvůrci jej charakterizovali jako čtyřdveřové kupé.

Šéf produktového plánování značky Andy Palmer nám na rok 2015 chystaný model Q30 představuje jako auto, které bude konkurovat současně modelu Audi A3 i Q3. Aby toho byl schopen, spekuluje se, že by měl být standardně vybaven podvozkem s možností volby tří variant světlé výšky. Boss Infiniti ovšem současně dodává, že Q30 nebude kopií typu Qashqai, ale svébytným modelem, vyhovujícím nejpřísnějším nárokům, kladeným na obě tyto třídy. Už jen to, že byl zmíněn Qashqai pochopitelně napovídá, že Q30 bude postaven na jeho bázi, k potřebnému odlišení jak po vizuální, tak po technické stránce ale zcela jistě dojde.

Palmer se zmínil také o tom, že automobilka neplánuje vyrábět luxusní sedan, větší než stávající model Infiniti M, zacílený na pětkové BMW, tedy vůz vyšší střední třídy. Zájem o luxusní vozy formátu BMW 7 klesá a zákazníci této kategorie se začínají zajímat o menší modely, což by mohla být příležitost právě pro typ M, jenž patří ve své třídě k největším.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
16. 5. 2013 10:53
crossover
tak nissan je v tomto oboru mach, tak proč toho nevyužít...