Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept Chevrolet WTCC Ultra

Jan Cacek
Diskuze (16)
Chevrolet zveřejnil fotografie muskulaturního konceptu WTCC Ultra, který by měl patřit mezi taháky nadcházejícího autosalonu.

Po nedávno zveřejněných skicách vypustil Chevrolet do světa fotografie konceptu WTCC Ultra, od jehož světové premiéry na pařížském autosalonu si u Chevroletu slibují přilákání pozornosti veřejnosti ke svému stánku.

Autorem designu modrého hatchbacku ve stylu aut z šampionátu cestovních vozů WTCC je 25-letý Ewan Kingsbury, jehož cílem bylo dát autu podobu, nejvýstižněji charakterizovanou slovy agresivní, muskulaturní a dramatická. Zároveň má WTCC Ultra naznačit budoucí směřování designu značky Chevrolet.

Hatchback WTCC Ultra je postaven na podvozku se vzpěrami MacPherson a rozvorem 2650 mm, vnější rozměry činí 4324/1906/1490 mm. Pod kapotou se ukrývá dvoulitrový šestnáctiventilový turbodiesel se vstřikováním common-rail o výkonu 139 kW, lišící se od motoru v Captivě a Epice (k mání od jara příštího roku) vyšším plnicím tlakem turba.

WTCC Ultra má velmi lehkou karoserii ze sklolaminátu a kompozitů, aerodynamiku vylepšují plochý kryt podvozku, difuzor a karbonový zadní spoiler. Vytažené podběhy pak vyplňují 20-palcová kola obutá do slicků.

Sportovní vnější vzhled se promítl i do interiéru, inspirovaného filmem Batman se vrací. Uvnitř převládají tmavé plochy s prvky z matného kovu nebo karbonu. Sedadlo řidiče bylo kvůli rozložení hmotnosti posunuto co nejvíce vzad a co nejníže.

Koncept WTCC Ultra je dosud nejglobálnějším projektem General Motors. Původní koncept vznikl v Jižní Koreji, design i interiér byl dokončen v Austrálii u GM Holden Design, kde následně postavili model, o prototyp se postarala japonská firma YDS, která již pro Chevrolet vyrobila studie Chevrolet T2X a S3X, animace pro pařížský autosalon jsou dílem technického centra GM v Indii a švýcarské firmy Protoscar. GM Europe Engineering pak s vývojem podvozku vypomohla britská firma Ray Mallock Limited a na vývoji dalších dílů spolupracovali dodavatelé Hella, Osram, Dupont a Kumho.

Jan Cacek
Diskuze (16)
27. 9. 2006 23:13
Re: Trochu premrsteny marketing
Každopádně má Chevrolet lepší výsledky, než třeba Alfa Romeo...
Avatar - honzaHK
27. 9. 2006 20:40
Re: Tak toto
Přesně tak, vypadá náááádherně, tak vyváženýho drsňáka jsme tady už dlouho neměli :yes:
27. 9. 2006 19:58
Tak toto
Tak toto splnilo prislu prvych skic. Designovo je to pre mna jedna z najvacsich hviezd Pariza. Fakt kus nadherneho auta. :yes: