Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Královnina Bentley State Limousine bude v Londýně ukázána veřejnosti

Michal Fokt
Diskuze (2)
Unikátní vůz Jejího Veličenstva královny Alžběty II, postavený firmou Bentley, bude od 11. do 14. července vystaven v zahradách Buckinghamského paláce.

Na konzervativnosti Velké Británie je něco fascinujícího. Firmičky jako Morgan nebo Bristol, doubledeckery, taxíky, ale třeba i královnino auto. Zatímco český ministr potřebuje novou A8 minimálně jednou za dva roky, Její Veličenstvo Alžběta II. už jezdí 11 let stále v té samé "káře".

Vůz Bentley State Limousine, jenž královna dostala v roce 2002 u příležitosti 50 let od korunovace, jí slouží dosud a nevypadá to, že by nutně potřebovala nový. Řadoví občané Velké Británie ovšem mají možnost vůz zahlédnout jen zřídka při významných událostech, proto bude hotovým motoristickým svátkem akce Coronation Festival, která proběhne od 11. do 14, července v zámeckých zahradách Buckinghamského paláce. Právě tam totiž bude Bentley State Limousine vystavena všem návštěvníkům a přestože dovnitř vás pochopitelně nikdo nepustí, buďte si jistí, že blíž se k ní nikdy nedostanete.

Vývoj státnické limuzíny začal u Bentleye v roce 200 jako Project Diamond a přestože vůz nese charakteristické rysy značky Bentley, jeho karoserie je unikátní. Její zvýšená stavba a v opačném směru se otevírající zadní dveře umožní královně doslova vyjít, nikoli pouze vystoupit a zadní část vozu je vybavena panoramatickým oknem, které v kombinaci s bohatým bočním prosklením zajistí, že nikdo není ochuzen o pohled na Její Veličenstvo.

Takže pokud se náhodou budete pohybovat v polovině příštího měsíce v Londýně nebo okolí, určitě se běžte podívat, moc dalších podobných příležitostí asi nebude.

Michal Fokt
Diskuze (2)
8. 7. 2013 14:16
Vývoj státnické limuzíny začal u Bentleye v roce 200
za 1802 rokov vyvoja musi ist bezpochyby o jedinecne auto, mozno ma v zalohe aj nejake bondovske ficury >:D
Avatar - Stejsn
8. 7. 2013 11:09
To je ale
vopuchlý taxi! >:D