Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Křiklavě fialové Hispano Suiza testuje hranice vkusu

Filip Melich
Diskuze (3)

Americký milionář si převzal svůj nový vůz značky Hispano Suiza. Model Carmen Boulogne na první pohled zaujme křiklavě fialovým lakem.

Vnímání designu je čistě subjektivní záležitost, přesto bychom se nedivili, kdyby se vám při pohledu do galerie vybavilo rčení, že vkus si člověk za peníze nekoupí. Z fotek totiž vyloženě křičí fialové Hispano Suiza Carmen Boulogne, jež bylo začátkem měsíce předáno majiteli. Tím je americký milionář Michael Fux, který je známý svou odvážnou volbou barev.

Model Carmen Boulogne na fotkách je vyveden v odstínu fialové nazvaném Ocean Song Rose. Při bližším pohledu si lze všimnout struktury karbonových vláken, ze kterých je poskládána karoserie vozu. Fialové detaily obsahují také leštěná hliníková kola, stejně jako interiér, který je jinak vyveden v bílé barvě Birkigt White. Odvaha Fuxovi tedy rozhodně nechybí. A není to ani jeho první křiklavě fialový vůz – připomeňme například McLaren 720S, který si nechal od divize McLaren Special Operations (MSO) udělat v podobném barevném provedení. Byť v MSO použitý odstín fialové tehdy nazvali Fux Fuchsia.

Ovšem nutno přiznat, že ani vůz samotný nepředstavuje ztělesnění krásy. Nebo, řečeno jinak, rozhodně si jej s ničím jiným nespletete. Připomeňme jen, že španělská značka Hispano Suiza představila svůj první novodobý model Carmen v roce 2019. Jedná se o elektromobil s celkovým výkonem 750 kW (1.020 koní), přičemž verze Boulogne se představila v roce 2020 a má být sportovněji zaměřená. Výkon byl proto zvýšen na 831 kW (1.130 koní).

Kromě výkonu byl upraven také podvozek a širšího použití se dočkal karbon, díky čemuž hmotnost vozu klesla o 60 kilogramů na výsledných 1.630 kg. Baterie má kapacitu 80 kWh a výrobce odhaduje, že Carmen Boulogne na jedno nabití ujede přes 400 kilometrů. Zrychlení z 0 na 100 km/h je otázkou 2,6 sekund a maximální rychlost dosahuje 290 km/h.

Hispano Suiza plánuje vyrobit pouze 19 kusů modelu Carmen v základním provedení a 5 kusů Carmen Boulogne. Cena verze Boulogne je stanovena na 1,65 milionu eur, což je v přepočtu téměř 41 milionů korun. Vzhledem k rozsáhlé individualizaci tohoto konkrétního kusu ale předpokládáme, že se Fux rozloučil s podstatně vyšší částkou.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - rohYpnol
22. 3. 2022 17:22
Nádherné
Za mě opravdu krásný kousek :yes: :yes: :yes: Mainstream tohle samozřejmě nemá šanci ustát.
Avatar - Stejsn
22. 3. 2022 15:20
Designér
počítám předtím dělal u SsangYongu.
Avatar - netcar.xx
22. 3. 2022 12:36
A ja myslel ze to je
Mitsuoka