Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kuriozita: Jeep na léto z lepenky

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Pokud toužíte v létě na parných silnicích oslnit své okolí originalitou, můžeme vám doporučit motoristický bonbónek. Letos totiž frčí „vlnitolepenkový“ off road, jehož prototyp uvedl na trh Svaz výrobců vlnitých lepenek.

Za každou originalitu se však platí a tak buďte připravení, že svého lepenkového miláčka musíte ochránit před deštěm třeba i vlastním tělem. Pokud byste to však i přesto nezvládli, tak nezoufejte. Lepenka je natolik ekologická, že se v klidu rozpustí a rozhodně tak nenapácháte škody v přírodě.

Ojedinělý motoristický kousek byl k vidění už na brněnském autosalonu. Exponát vyrobený v měřítku 1:1 výhradně z vlnité lepenky, tedy materiálu používaného k výrobě obalů, byl vyroben s podporou Svazu výrobců vlnitých lepenek, jehož cílem je propagace ekologického materiálu. Druhy použité lepenky se liší počty vrstev, barvou a rozměrem střední vlny. Důvodem jsou požadavky na pevnost lepenky, která je v jednotlivých částech modelu rozdílná.

Pro fanoušky strojů do terénu přidáváme několik údajů na závěr: hmotnost 30 kg a rychlost klidně i 200 km/h, to záleží na čem ho převážíte..

Ondřej Láník
Diskuze (9)