Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada Niva dostala speciální limitovanou verzi, vznikne jen 50 kusů. Co nabízí?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Německá společnost Partisan Motors připravila ve spolupráci s ruskou automobilkou limitované provedení Lady Niva. 

Na 50 kusů omezená specialitka nese jméno Niva Legend 50th Anniversary Limited Edition. Z tohoto označení je patrné, že vůz vznikl jako oslava nějakého 50. výročí. Jestli znáte historii ikonického legendárního teréňáku, pak tušíte, že přímo s ním narozeniny souviset nebudou, Niva je o něco mladší. Speciální edice se váže k 50 letům továrny AvtoVAZ v ruském Toljatti (Togliatti). Má však trochu zpoždění, produkce v této fabrice byla spuštěna v dubnu roku 1970.

Ale zpět ke speciální Nivě. Ta už je v Německu v prodeji, tamní zákazníky přitom vyjde na 19.900 eur, což je v přepočtu asi 506 tisíc korun. Vůz lze podle dostupných informací koupit pouze u dealera jménem Autohaus Bögelsack.

Výroční Lada se od sériového modelu liší zvětšenou světlou výškou, 16palcovými hliníkovými koly v novém designu, která obouvají pneumatiky BFGoodrich o rozměru 215/65, dále dostala nástavce blatníků, nové prahy s nášlapy, střešní ližiny, šnorchl, Bi-LED světlomety nebo nový nárazník.

Docela výrazně se proměnil interiér, v němž najdeme nové čalounění z umělé kůže a červené prošívání. Všechny vozy z 50kusové série dostanou štítek s výrobním číslem a certifikát potvrzující pravost - dokument dodá přímo ruský výrobce.

Na pohonné ústrojí se nesahalo, o pohyb se tak stará atmosféricky plněný 1,7litrový zážehový čtyřválec o výkonu 62 kW. Motor je spárován s pětistupňovou manuální převodovkou.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme