Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada Vesta SW Cross je takový Scout z Ruska. Představilo se i standardní kombi SW

Jan Mička
Diskuze (42)
Lada Vesta se nám začíná líbit čím dál více. Po výchozím sedanu doplňuje nabídku také praktičtější kombi a offroadově laděná verze Cross. Do prodeje půjdou ještě letos.

Vezmu-li to do důsledku, tvary nových variant Lady Vesta nejsou téměř žádným překvapením. Kombi SW, které vychází z dříve představeného sedanu, nám díky relativně rychle padající linii střechy zdánlivě připomíná shooting brake, tvar plovoucího zadního sloupku je zase docela podobný současné generaci Opelu Astra ST, samozřejmě s rozdílem umístění kontrastní linie. Offroadověji laděná verze SW Cross zase téměř odpovídá konceptu Cross představenému v Moskvě roku 2015. Mně osobně se fakt líbí!

Podívejte se na oficiální video konceptu Lada Vesta Cross

Video se připravuje ...

Podle tvrzení Lady je verze SW dynamická a zároveň vyvážená, zatímco SW Cross zastává funkci praktičtějšího provedení díky větší světlé výšce a ochranným prvkům karoserie. Ostatně už světlá výška je jednou ze zajímavých oblastí těchto dvou automobilů. Už základní verze sedí 178 milimetrů nad vozovkou, za což by se nemusely stydět ani některé crossovery, a 203 milimetrů provedení SW Cross trumfne i některá plnohodnotná SUV.

Oba vozy na délku měří 4410 milimetrů a disponují rozvorem náprav 2635 milimetrů, šířka a výška karoserie se však samozřejmě liší. V případě provedení SW hovoříme o 1764 a 1512 milimetrech, Cross je díky ochranným plastům o 21 milimetrů širší a 20 milimetrů vyšší. Vizuální prvky se točí kolem symbolu X, příď bych si ale klidně dovedl představit bez chromovaných prvků. Nějak se mi tam prostě nehodí…

Lada v oficiální tiskové zprávě zveřejnila také plány o zahájení prodeje. Proběhne ještě letos a my bychom si moc přáli, aby se vozy dostaly také k nám. Bohužel chybí informace o pohonných jednotkách, soudě podle číselného označení na víku kufru se však jedná o zážehovou osmnáctistovku s devadesáti kilowatty. V úvahu pak samozřejmě připadá i šestnáctistovka o výkonu 78 kW a točivém momentu 148 N.m.

Velmi zajímavá by byla také verze na CNG, kterou jsme vám před pár dny představili u výchozího sedanu. Pohon zajišťuje atmosférická šestnáctistovka a na jedno natankování je možné urazit více než 1000 kilometrů.

Jan Mička
Diskuze (42)
Avatar - Barrichello
30. 6. 2017 08:42
Re: Vesta Cross
To určitě ne, tohle by chtělo bud někoho novýho a vlekýho, nebo někoho ze stavající sítě co má víc značek a přibral by si Ladu.
30. 6. 2017 06:56
Re: Predaj-servis
V SK sa to už rozširuje
Avatar - KubikCv
30. 6. 2017 00:07
Re: Vesta Cross
to je docela smutný...ale tak nedivím se u nás >:D Přitom ve Weidenu nebo Drážďanech jsou docela velký autohausy Lady. A Vesta v reálu vypadá slušně...kdybych odstranil znaky..tak tipuju v interiéru Ford/Hyundai. A CNG verze s dojezdem 1000km za slušný prachy je určitě smysluplnější volba než Škoda Shittygo CNG s komickým dojezdem. Jediný co lidi odrazuje je pověst značky a antikorozní ochrana. Pochybuju že se prodejů Lady chopí zastoupení Dacie to by si nas*ali do vlastního hnízda
Avatar - Barrichello
29. 6. 2017 20:43
Re: ...teda zírám
souhlas. Taky je otázka proč jim nedali tu novou smlouvu.....když jinde jí maj
29. 6. 2017 19:50
Re: ...teda zírám
Najväčší problém je CS Auto Lada ako taká.. Na ich stránkach stále majú, že modely nemajú EU homologáciu a preto sa nedovážajú, pritom v Maďarsku, Slovensku, Nemecku sa predávajú