Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada Xcode: Koncept nového crossoveru se začíná odhalovat

David Bureš
Diskuze (2)
Crossovery a SUV jsou zkrátka v módě a na takovém autě pracují i v Toljatti. Už příští měsíc se představí jeho koncept.

Značka Lada loni zahájila svoji novou éru, kterou odstartovaly dva nové modely se zcela novým designérským stylem, postavené přesně podle požadavků ruských zákazníků. Sedan vesta a crossover xray by měl doplnit další model, který se již tento měsíc představí na moskevském autosalonu ve formě konceptu.

Automobilka AvtoVAZ zatím koncept pojmenovaný xcode představuje na první upoutávce. Na ní je ukázán boční profil auta, jež naznačuje, že chystaný koncept je pětidveřovým crossoverem. Dominantním prvkem boku karoserie budou prolisy tvořící písmeno X, což je motiv, který se stává poznávacím znakem nejnovějších zástupců značky Lada.

Lada Xcode bude oficiálně odhalena již 25. srpna, a to na letošním moskevském autosalonu. Na něm bude ruská automobilka zastoupena nejvíce z celé své padesátileté historie. Na své výstavní ploše bude prezentovat hned 19 vozidel, z toho šest konceptů, přičemž xcode bude právě jeden z nich.

V tuto chvíli není jasné, zda Xcode je jen designérským cvičením, nebo ukázkou chystaného auta. Tipujeme ale spíše druhou možnost, pro což máme dobré důvody. Automobilka totiž už několik let mluví o chystaném crossoveru, který bude cenově a velikostně stát nad loni představeným xrayem. Zatímco zvýšený hatchback xray využil architekturu Dacie Sandero, v případě většího crossveru se hovoří o technice Dacie Duster.

Vedle toho se stále spekuluje o nástupci slavné nivy, který se podle posledních zpráv objeví v roce 2018. Tvary jednoho z těchto modelů Lada Xcode bez diskuze naznačí. My spíše než na novou nivu sázíme na zcela nový crossover. A co vy? Už příští týden budeme moudřejší...

David Bureš
Diskuze (2)
17. 8. 2016 16:28
Re: V-lada
Nastartuje tentokrát na poprvé? Podaří se otevřít dveře? >:-[]
17. 8. 2016 12:16
V-lada
Uz sa vsetci tesime na dalsi test od Putina :-)