Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

LaFerrari Spider: Takhle nejspíš bude vypadat

Michal Fokt
Diskuze (0)
Ferrari zatím ohledně budoucnosti otevřené verze hypersportu LaFerrari pouze naznačuje, což ovšem neznamená, že bychom se nemohli zamyslet nad tím, jak bude vypadat.

U supersportovních aut se tak nějak automaticky počítá s tím, že se budou dříve či později nabízet také ve verzi roadster, pokud tedy s tímto typem karoserie rovnou nevznikla - jako Ferrari F50 nebo nejnověji Porsche 918 Spyder. Ovšem u Ferrari nejde v případě nejsportovnějších modelů úplně o tradici a co se týče nejnovějšího hybridního LaFerrari, sice se množí spekulace, Maranello však zatím nic oficiálně nepotvrdilo.

Známý virtuální automobilový "manipulátor" Theophilus Chin nicméně nečeká na oficiality a předkládá nám svou virtuální představu o podobě LaFerrari Spider. Chin to zbytečně nekomplikoval a jednoduše odstranil střechu a ochranné oblouky protáhl v její původní linii. Podobně se s otevřenou verzi okruhového FXX vypořádalo i studio E.Milano.

Spekuluje se, že LaFerrari Spider vznikne v pouhých 10 exemplářích, ovšem i možných 50 je žalostně málo, cena tedy bude nepochybně závratná. Dá se též očekávat, že se váha otevřeného vozu změní k horšímu jen minimálně a dynamika 963koňového vozu taktéž. Kupé zvládá stovku za méně, než 3 s a rozjede se na více, než 350 km/h.

Michal Fokt
Diskuze (0)