Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lakování tohoto McLarenu si vyžádalo 260 hodin. Skoro stejnou dobu zabere výroba auta

Martin Tolar
Diskuze (0)

Zkoušeli jste někdy lakovat auto? Není to úplně práce na jedno odpoledne. Jenže tento McLaren se lakoval 260 hodin. 

Pro většinu z nás by už jen vlastnictví McLarenu a možnost projet se, kdykoliv uznáme za vhodné, bylo splněným snem. Někomu ale ani to nestačí.  Někdo chce mít svůj svůz odlišný, nápadnější, exkluzivnější. Lepší.

Pro takové je tu divize McLaren Special Operations, kde si můžete opravdu vymýšlet. A právě to udělal i majitel tohoto 720S Spider.

Poručil si totiž třítónový odstín, kterému u MSO říkají Coriolis. Skládá se z černé a dvou odstínů modré barvy, díky kterým po dokončení zanechává specifické odlesky. Ještě lépe prý vypadá auto ve skutečnosti, ale bohužel se musíme spokojit s fotkami. 

Strhující počet hodin znamená týden a půl práce. Navíc se nebude příliš lišit od času potřebného k výrobě celého auta. Přesný počet pracovních hodin potřebných k produkci 720S sice neznáme, ale výroba nového McLarenu Senna, který je složitější, trvá prý 300 hodin.

Speciální lak také navíc jistě znamenal tučný příplatek k základní ceně pohybující se okolo 7 milionů korun. Jak vysoký byl, to ale McLaren neprozradil.

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme