Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Centennario LP 770-4 bude dvanáctiválcový Huracán

David Bureš
Diskuze (2)
Chystané Lamborghini Centennario použije techniku obou nabízených modelů italské značky. Motor Aventadoru bude uložen do útrob Huracánu.

Automobilka Lamborghini bude v příštím roce slavit 100 let od narození svého zakladatele, Ferruccia Lamborghiniho, přičemž pro tuto příležitost chystá postavit speciální automobil, podle všeho nazvaný Centennario. Jeho základem bude poněkud překvapivě model Huracán.

Tvrdí to alespoň server Carbuzz s odvoláním na jednoho ze zákazníků italské značky, kterému bylo auto představeno na letošní přehlídce luxusních automobilů v Pebble Beach. V Kalifornii automobilka prezentovala novinku pouze potenciálním kupcům.

Centennario LP 770-4 má být poháněn 6,5litrovým dvanáctiválcem o výkonu 770 koní (566 kW), kvůli čemuž se spekulovalo o tom, že jeho základem bude dvanáctiválcový Aventador. Jeden ze zákazníků Lamborghini však neudržel jazyk za zuby a prozradil, že vyladěný motor z vlajkové lodi značky sice Centannario využije, naroubován však bude do karoserie Huracánu.

Základní Huracán je poháněn 5,2litrovým desetiválcem, a tak použití dvanáctiválcové jednotky bude znamenat určité změny v konstrukci vozu. Automobil údajně dostane třeba prodloužený rozvor.

Speciální techniku doplní i jedinečný design. Centennario bude podle dostupných zpráv vypadat tak, aby nebylo poznat, že jeho základem je Huracán. Novinka tak bude následovat takové modely jako Reventón (jehož základem bylo Murciélago), Sesto Elemento (Gallardo) a Veneno (Aventador).

Lamborghini údajně postaví jen 20 exemplářů modelu Centennario. Exkluzivitě bude odpovídat i cena, automobil má stát 1,75 milionu eur (47 milionů korun).

Ferruccio Lamborghini se narodil 28. dubna 1916 ve vesnici Renazzo di Cento v italské provincii Ferrara. Centennario nicméně spatříme již měsíc před oslavou 100 let od narození zakladatele automobilky s býkem ve znaku, představeno má být na ženevském autosalonu v březnu 2016.

David Bureš
Diskuze (2)
10. 9. 2015 20:21
Hrášek světlý.
Copak voto, barva dobrá ale i kdybych na to měl tak k nám na paseky s tím nevyjedu ani v létě. A kdybych potkal traktor v protisměru tak couvat s tím asi moc nejde..
Avatar - flyboyeda
9. 9. 2015 18:56
Blbost
Možná jenom Lamborghini testuje kdo dokáže držet jazyk za zuby a kdo ne