Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Gallardo Long: Shaq Attack

Miro Mihalik
Diskuze (13)
Některé americké celebrity jsou schopné ze svých automobilů, pomocí divokých odstínů laku, obrovských kol nebo jinými zvrácenostmi, vytvořit neuvěřitelné karikatury.

Společnost Metalcrafters se však pustila do úprav Lamborghini ze zcela prozaičtějších důvodů – jejich zákazník se do svého Gallarda prostě nevešel.

Firmu Metalcrafters, Inc. založil v roce 1979 John Gaffoglio, původem z Argentiny, se záměrem věnovat se svému koníčku – byl zručný klempíř. Byl dobrý a velice rychle dostal nabídku stavět prototypy pro automobilky, které je pak představovaly pod svou obchodní značkou. Mezi výtvory jeho rodinné firmy patří kupříkladu loňský prototyp Chrysler Imperial, koncept Chrysler Firepower (2005) nebo supersport Chrysler ME 412 (2003). Spolupracuje ovšem s řadou dalších automobilek jako Toyota, Nissan, Mitsubishi, Dodge, Ford, Jeep či Hyundai.

Kvůli zkušenostem se na Metalcrafters obrátil i basketbalista Shaquille O´Neal. Koupil si Lamborghini Gallardo, jenže se svými 216 centimetry a 147 kilogramy by měl problém i v autobusu, takže se prodlužovalo. Auto rozřízli a natáhli ve střední části o 30 centimetrů. Prodlužoval se podvozek, dveře i střecha a samozřejmě i boční okna, což by mohl být pro někoho problém ale ne pro Metalcrafters. Jejich divize Metalcrafters Glass vyrábí skla pro letecký i automobilový průmysl. Výsledek si můžete prohlédnout na fotografiích a nedá se nesouhlasit s Georgem Gaffogliem, výkonným ředitelem firmy, který říká, že „vytvořili auto, kde si Shaq udělá pohodlí a přesto jej na první pohled skoro nerozeznáte od originálu.

PS: K těm zvrácenostem: Zpěvák 50 Cent si nechal karoserii svého Murciélaga pochromovat. Bam Margera, hvězda MTV z programu Jackass, zase vyříznul díru do střechy svého Gallarda obyčejnou elektrickou pilkou. Chtěl prý šíbr.

Miro Mihalik
Diskuze (13)
Avatar - 125S
14. 5. 2007 20:10
Jízdní vlastnodti
Zajímalo by mě jak se změnily jízdní vlastnosti a dynymika. Taky to auto malinko přibralo a kdo naladil podvozek, oni? ;-\