Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Huracán Sterrato láká novým trailerem, terénu se nebojí

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Sterrato se prezentuje jako supersport, který se opravdu nebojí umazat.

Automobilka Lamborghini se pochlubila novou ukázkou dobrodružně laděného modelu Huracán, který ponese jméno Sterrato. Vůz sice pořád halí maskovací fólie, přesto nám automobilka znovu připomíná, že tenhle supersport se opravdu nebude bát sjet ze silnice.

I na novém videu, ke kterému automobilka zveřejnila také řadu snímků, můžeme vidět lehce zvýšený podvozek, který bude nejspíš i důsledně chráněn před poškozením. Sterrato dostane také přídavná přední LED světla, vytvářející styl soutěžního rallye vozu a umocňující dobrodružný charakter.

Blatníky dostaly výrazné plastové lemy, na střeše vidíme podélné nosiče s instalovanými příčníky, umožňujícími přepravu i většího sportovního vybavení, a nechybí ani střešní nasávací otvor čerstvého vzduchu pro motor. Snímky kabiny zatím nemáme k dispozici, neočekávají se však žádné výraznější změny. Novinou by však mohl být odolnější materiál čalounění, který bude snadno udržovatelný.

Video se připravuje ...

Záhadou zůstává také pohonná jednotka, respektive její naladění. Nabízí se totiž možnost, že by technici v Lamborghini mohli z motoru V10 vymáčknout ještě pár koní navíc. Proměnou ale zřejmě projde systém pohonu všech kol, který může být uzpůsoben použití v náročnějším terénu.

Připomeňme, že projekt Sterrato začal již v roce 2019, kdy automobilka představila koncept. Ten dostal podvozek zvýšený o 47 mm, rozchod kol rozšířený o 30 mm, hliníkové ochranné pláty podvozku, upravený bodykit a interiér doplněný o bezpečnostní rám, hliníkové panely podlahy a karbonové sedačky.

Automobilka o konceptu původně hovořila pouze jako o jednokusovém speciálu, nakonec však evidentně změnila názor. Zatím není zřejmé, kde bude model Huracán Sterrato představen, pravděpodobně k tomu však dojde ještě před koncem roku.

V nabídce „dobrodružně“ laděných prémiových sportovních vozů přitom Lamborghini nezůstane jediné. Upravenou verzi modelu 911, inspirovanou speciály pro Dakar, totiž plánuje i automobilka Porsche. Možná tak sledujeme vznik nového trendu.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme