Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini představuje speciál Huracán Sterrato Opera Unica, oslavuje 60 let značky

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Jedinečný model k oslavám 60 let automobilky strávil v lakovně 370 hodin.

Když značka Lamborghini oslavovala výročí 50 let na trhu, představila unikátní stroj Egoista. Jeho základem byl model Gallardo, který však pozměnila k nepoznání. Kromě divoké karoserie totiž dostal také jednomístný kokpit, který připomínal spíše futuristický koncept. Vůz vznikl jako jednokusový speciál a značka ho nikdy neprodávala.

V tomto roce si značka připomíná své šedesáté výročí, což se rozhodla oslavit další speciální edicí. Tentokrát se ovšem rozhodla držet trochu více při zemi, což ale neplatí pro podvozek nového modelu. Tím je totiž dobrodružně laděný Huracán Sterrato se zvýšeným podvozkem a speciální technikou, díky které s ním mohou řidiči dovádět i mimo zpevněné cesty.

Video se připravuje ...

Nová limitka, nazvaná Opera Unica, vznikala pod taktovkou divize Ad Personam, jenž se zaměřuje na specifické úpravy. Tou nejvýraznější je přitom nový lak, který byl inspirován mořem a oblohou na Sardinii. Ručně vytvářený efekt by měl připomínat krystaly zmrzlé tekutiny.

Základem speciálního laku je matná modrá Blu Amnis, na kterou jsou následně ručně nanášeny barvy Blu Grifo a Blu Fedra. Vytvoření speciálního laku přitom zabralo 370 hodin. Speciální barvu pak doplňují černé lemy kol, nástavce prahů, matně černá střecha a černě lakovaná 19palcová kola.

Úpravou prošla také kabina, nabízející odhalené karbonové panely a čalounění sedadel či výplně dveří modrou kůží v odstínu Blu Delphinus. Na palubní desce a volantu je modrá kůže kombinována se speciálně barvenou Alcantarou.

Na rozdíl od brutálního modelu Egoista není Sterrato Opera Unica jednokusovou záležitostí. Speciální úprava bude součástí nabídky pro model Huracán Sterrato, jehož produkce je omezena na 1499 kusů. Pokud se ale chystáte rozbíjet prasátko, musíme vás zastavit. Celá produkce modelu Huracán už je vyprodaná.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme